用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學 想認識荃景圍基慧小學家長
樓主: hoiyan
go

想認識荃景圍基慧小學家長   [複製鏈接]

pingping1128 發表於 12-9-13 20:11
我個仔直頭問我點解唔換飯商,飯有時好食有時唔好食又少款一年班果間好好多

...
我個仔又係鍾意一年級個間飯商

引用:Quote:pingping1128+發表於+12-9-13+20:11+

原帖由 hoiyan 於 12-09-17 發表
我個仔又係鍾意一年級個間飯商
我個女衰到叫我煮添啦

係啦, 我都想知個飯盒會唔會好多!
我已經叫阿仔飽便唔好食, 但阿仔堅持一定要食哂成個飯盒, 佢話食唔哂會冇得放二個小息同埋冇得食小食!
我驚佢飽得滯!!!!

aai 發表於 12-9-12 17:08
OK呀~ 阿仔都好開心, 琴日阿仔個飯盒食唔哂, 到第二個小息時, 老師唔比佢食小食, 哈哈.....
...

引用:係啦,+我都想知個飯盒會唔會好多!我已經叫

原帖由 MSNG2804 於 12-09-17 發表
我已經叫阿仔飽便唔好食, 但阿仔堅持一定要食哂成個飯盒, 佢話食唔哂會冇 ...
吓?我個囡成個二年級田都保持住食唔哂同食好慢呢兩個「中指」喎

MSNG2804 發表於 12-9-17 08:53
我已經叫阿仔飽便唔好食, 但阿仔堅持一定要食哂成個飯盒, 佢話食唔哂會冇 ...
我阿仔一,二年級都食唔哂成盒飯,一般只能夠食一半至大半左右,除咗C餐有時比較輕盈就可以全部食哂

karina1217 發表於 12-9-17 08:58
吓?我個囡成個二年級田都保持住食唔哂同食好慢呢兩個「中指」喎

...
Me too

醒目開學勳章 王國長老

MSNG2804 發表於 12-9-17 08:53
老師要求要食到一半或 2/3, 唔好夾硬食丫.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

班網出左啦~~~
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

今年小一各班都收多一個學額, 由 25 變到 26 人一班.

miriam 發表於 12-9-17 09:34
班網出左啦~~~
啱啱睇完

引用:Quote:miriam+發表於+12-9-17+09:34+班網出

原帖由 hoiyan 於 12-09-17 發表
啱啱睇完

miriam 發表於 12-9-17 09:19
老師要求要食到一半或 2/3, 唔好夾硬食丫.

我要再同佢傾傾... ... 不過阿仔好堅持... ....

醒目開學勳章 王國長老

MSNG2804 發表於 12-9-18 13:49
我要再同佢傾傾... ... 不過阿仔好堅持... ....
以前做午膳姨姨, 小朋友食完要拎個飯盒畀老師檢查, 食唔夠一半會要佢再食多 d, 無食菜又會要佢食, 無話要小朋友食晒架.

引用:Quote:MSNG2804+發表於+12-9-18+13:49+我要

原帖由 miriam 於 12-09-18 發表
以前做午膳姨姨, 小朋友食完要拎個飯盒畀老師檢查, 食唔夠一半會要佢再食多 d, 無食菜又會要佢食, 無話要小 ...
點解今年仲係日日雞架?好悶呀!

醒目開學勳章 王國長老

karina1217 發表於 12-9-19 01:34
點解今年仲係日日雞架?好悶呀!
可能急凍雞平過急凍豬肉

引用:Quote:karina1217+發表於+12-9-19+01:34+點

原帖由 miriam 於 12-09-19 發表
可能急凍雞平過急凍豬肉
呢啲係佢公司嘅內部行政問題!我地作為顧客有要求係好正常,一於家長會果日齊齊同老師反映下,換唔到飯商都唔該換下餐單吖

醒目開學勳章 王國長老

karina1217 發表於 12-9-19 08:16
呢啲係佢公司嘅內部行政問題!我地作為顧客有要求係好正常,一於家長會果日齊齊同老師反映下,換唔到飯商都 ...
人地整大鑊飯會理我地既咩.........

回復 miriam 的帖子

want to ask when will the list (lunch box) for Oct will distribute to us? and when need to pay $$ ?

引用:回復+miriam+的帖子 want+to+ask+when+wil

原帖由 junejunewong 於 12-09-19 發表

回復 miriam 的帖子
應該呢個禮拜會派架喇!通常20號左右

引用:Quote:karina1217+發表於+12-9-19+08:16+呢

原帖由 miriam 於 12-09-19 發表
人地整大鑊飯會理我地既咩.........
睇下謝主任夠唔夠牙力囉

‹ 上一主題|下一主題