用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 非常不滿 ST ROSE
樓主: unfair123
go

非常不滿 ST ROSE [複製鏈接]

我個女同妳同事個女一樣, 整個小一年度簡直係人間地獄, 苦不堪言, 我個女比佢講到比白痴兒好少少. 所以我幫佢轉咗學校啦,免得我個女以為自己真係咁不堪...

原帖由 MW9919 於 11-7-4 23:54 發表
我和同事講開St.Rose,佢個女幼稚園同學都係讀緊,呢期周圍叩門。
冇錯!係叩小二。嗰位乜校長小一已經谷爆小妹妹,成績唔達標就成日見家長質問,請假都請到怕。小一下學期近尾直頭模仿41網男校嘅對白(唔好浪費小朋友時間)(有冇想 ...

基本上佢係咁講, 不過對住我就話: 我唔理中數, 我只係睇英文, 妳中數幾好都係假, 英文唔得都唔駛講, 就算妳全部合格, 都唔駛諗會入到書院, 一定會去 band 2尾d中學.    基本上佢係對人講人話, 對鬼講鬼話, 根本就無準則, 佢只係想要好強既學生, 就算妳成績係中等, 佢都唔想要.....再加上班主任不停追問妳轉到學校未, 再留落去都無意思. 所以基本今年留班既學生差唔多都轉晒學校, 無謂再留係度比人歧視

原帖由 taifiona 於 11-7-6 23:28 發表
Hi kathyfcc,

你讀邊班?其實以我所知都係中,英,數3科其中2科唔合格所以今年要留班,我女個班留班個2個都選擇轉校.因為佢地真係跟唔上.
‹ 上一主題|下一主題