用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SSGK vs St Clare
go

SSGK vs St Clare [複製鏈接]

樓主, 你為何有了st clare offer後,再報ssgk?我並無惡意,只是希望樓主回想當初諗法,希望幫到你選擇。我明白你的情況,我也是兩間offer,還拿不定主意的人。

catcle 發表於 14-3-26 12:34
cathyleex, 你要睇埋兩間中學比較, st stephen girls 入u率好似下降緊, 仲好似唔過50% (我記得係第二個post ...
早兩日都比較過,st stephen girl比st clare ,tl,sh都差D。

Bluegene 發表於 14-3-26 23:43
一間同你講全人教育,另一間係好谷。幼稚園巳見分野,上咗小學分別更大。比較DSE成績係代表對兩間學校以往 ...

可否再講多少少, 好谷的是ST CLARE嗎? 是否有什麼negative comments? 其實我本來四女龍中, 沒有ST PAUL就會選擇ST CLARE, 現有TL同ST CLARE OFFER, 不過後來聽得太多比較, 大部分人都把ST CLARE放到最後, 什至不考慮, 好疑惑自己的想法, 覺得自己有些地方想漏了。我和C6都唔係在港島成長, 所以好難知道一般港島人對四女龍的看法, 但我想這些看法有一定程度的參考性...... 所以想請教你對ST CLARE的看法。纏繞了太耐, 肯想快快決定放位, 為自己為別人都好。

回覆 mcl203 的帖子

thank you. 如果你會揀sc一或tl?

cathyleex 發表於 14-4-8 10:17
唔好意思, 你介唔介意講多少少? 唔同級數係指 St Clare level 高d?
係啦! 指邊方面? 看成績又不是差很遠。
‹ 上一主題|下一主題