用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 上教育王國都攞不到料
樓主: scholar
go

上教育王國都攞不到料   [複製鏈接]

依家啲post好快就會jump 去補習做conclusion, 都唔理個細路原來都未入學讀書。

annie40 發表於 20-6-28 10:23
估計在囡囡約11,12歲時開始上EK, 那時有anchan,eviepa, Shadeslayer, GSIS那位不停變身的爸爸,October .. ...

在你身上我也吸到不少好料!仲有啲掛住聰明仔爸爸添。

Yanamami 發表於 20-12-14 18:06
只能夠話,到中学依然好投入仔女学习生活,而仔女又肯“分享”,先有料係度分享。如果已放手同仔女唔想父母 ...

我一定就係你講果種「好投入仔女學習生活」嘅阿媽嘞!

cornelius    發表於 20-12-15 11:37

ABC-DAD 發表於 20-12-15 15:47
好注重家庭生活就真,揾大學未呀,好似快啦喎?

佢自己有選科概念,老師也建議了一間給他,我嘅保證是考到邊間大學就讀邊間,地域不限。
不過報SAT也攪到我一頭煙,疫情下好多變數。

Yanamami 發表於 20-12-15 17:23
話時話,以前生女好开心,幻想第日大左行街shopping可以有傾有講,而家大果个係太独立兼有主見,追求简約 ...

冧滋滋。

Yanamami 發表於 20-12-24 18:48
The good old days......老友們都走鬼哂無哂氣氛。

其實以前睇呢啲post真係學到好多。
‹ 上一主題|下一主題