用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 囡囡D數好差,都吾知同佢補邊類數好,可否分享 ...
go

囡囡D數好差,都吾知同佢補邊類數好,可否分享 [複製鏈接]

囡囡D數好差,都吾知同佢補邊類數好,可否分享

Hi 各位媽咪i,

囡囡今年小一,D Maths真係勁吾掂,範範都好弱,現在已經下學期開始了,真係吾知應該同佢報D乜野數好.  因為如果讀珠算和公文已經太遲,呢

Re: 囡囡D數好差,都吾知同佢補邊類數好,可否分享

好多謝你地咁多位媽咪的分享和鼓勵,  我都覺得ee 11

cecimami,

你就好啦可以搵到個甲到的補習老師,不過我會加油俾D心機去教好自己個囡,我都希望有朝一日可以係到同其他媽咪分享教囡的心得和經驗.

Hi waiwai2006,

我係一個全職媽咪,就係咁我先至覺得慚愧,點解一個小朋友都教吾好. 其實我真係好認同"一個成功的男人背後一定有一個成功的女人",就正如"一個成績好的學生背後都一定有個成功的媽咪",我有時真係覺得自己好失敗,真係吾知點樣去教個女,做一個好的媽咪真係要好有耐性,要用多吾同的方法去引導自己的小朋友,這樣小朋友才會成功.  但自問真係冇這種天份和才能,連自己個腦都實哂,又點樣去教個囡呢, 所以囡囡成績吾係咁好,吾多吾少都係我應

waiwai2006,

你真係一個好媽媽,懂得去搵

Isis_Iain ,

多謝你的分享.  其實你講緊呢間E.nopi,我朋友上個星期已經介紹左俾我,佢囝囝讀緊喇沙P.1,佢話佢地好多同學都係呢間center到補數,佢得比較活.  佢知道我幫囡囡搵緊補習,所以佢叫我去試試,我也有上佢地個website 睇過,原來真係好多區都有,係我屋企附近都有得學,都係自己懶,我打過一次搵吾到個miss我就再冇follow,E +睇見你的分享,等我明天再電話去問

Hi Isia-Iain,

The teacher is in Abredeen.  You said your teacher  teach your daughter at your home .  How much is the fee? Does she charge you more or still $550 per month?

Thanks,

[quote]
Isis_Iain 寫道:
加油,

‹ 上一主題|下一主題