用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 座GF(Long Beach) 望Sophie
go

座GF(Long Beach) 望Sophie [複製鏈接]

回覆:座GF(Long Beach) 望Sophie

Sophie好明顯響學費方便係有同GF比較過,大家都係6000-7000,但擔心Sophie 有硬件(靚校舍)而無軟件(老師、課程設計)
Sophie係英粵、GF係英普
GF嘅語文OK...雖然Sophie員工一再強調佢哋重語文,但係standard去到邊未知
不過我老公唔知點解好like Sophie, 對佢印象好好,所以我會再了解下呢間學校

我都會報名,佢仲唔收報名費添

引用:今天終於可以參觀Sophie全校了,地方真的很

原帖由 lobbytsui 於 13-12-14 發表
今天終於可以參觀Sophie全校了,地方真的很大,又好「落本」,見到課室d傢俬全部都係Haba,可惜還有少部分 ...
係呀,我認同學校響添購設備真係好落本。。我仔係9月B,又怕陌生人,又唔肯開金口,我唯有向新校招手。。而呢間真係有potential嘅,我同老公決定多D參加佢哋嘅活動,觀察下D老師有冇愛心,再決定。。如果有offer,都會join pg再認識下佢哋嘅教法,希望搵到適合仔仔嘅學校~~

引用:佢地用"繪本教學法",上PLAYGP都係,比較意外

原帖由 HeiLumMa 於 13-12-19 發表
佢地用"繪本教學法",上PLAYGP都係,比較意外既係,上第一堂老師已留意到我囡鍾意咩顏色好希望我囡夾 ...
其實我有D唔明,"繪本教學法"即係用故事嚟教學?

想問下pg老師即係將來幼稚園老師?佢哋有愛心嗎 ?

點解你會鐘意英粵多D?老實我鐘意英普多D。。如果我揀GF,一定只因為佢係英普,而Sophie 唔係

我仔而家響九龍塘一間有D名氣嘅pg返緊學,D小朋友一樣會傷風咳都照返,無計,無發燒D家長又唔自律

如果Sophie收我仔仔,我3月都會轉佢哋pg,等仔仔早D適應下

你哋收到interview信未?

引用:個媽媽無帶口罩,隔左一日我地要睇醫生,聖

原帖由 HeiLumMa 於 13-12-27 發表
個媽媽無帶口罩,隔左一日我地要睇醫生,聖誕無得去街街,你個做法,我下一次會考慮。

...
嘩!好慘呀,被惹到病菌。。嗰媽媽真係有責任,希望佢下次醒少少,有病就唔好返學啦你哋而家pg幾多個人一班?

我而家間pg要上到2月尾,到時我仔先17個月,好似要join 細B班?我鐘意小人D呀因為我仔好百厭

引用:吾需要去特別室,可以出covered+playground

原帖由 HeiLumMa 於 14-01-02 發表
吾需要去特別室,可以出covered playground 跑下會好d, 只喺房入面,小朋友無耐性。

...
係呀,希望可以去covered playground 玩

我仔表現得好差,勁扭計,我根本同唔到校長講嘢,我諗入學無望

我仔9月尾細B,我見到好多大陸人去in呀。。講返我個仔,嗰日連我老公都對個仔黑哂面我已經帶過個仔去學校幾次,仔仔都好開心,點知interview 嗰日連門口都唔肯入,激死我

引用:Quote:原帖由+HeiLumMa+於+14-01-20+發表吾

原帖由 yannietimb 於 14-01-20 發表
係?點解有咁既感覺,可唔可以分享下?
我都想知,講嚟聽下。。

咁講好似好多人報喎~

Everyone received emails? I haven't received any~~~ that means no chance ?

引用:Sophie+把鬼,你們不要俾他們欺騙,小朋友

原帖由 kanasleung212 於 14-04-13 發表
Sophie 把鬼,你們不要俾他們欺騙,小朋友不肯坐定就話無人手照顧,不想他入pn (完本己收了) , 你話咁嘅態 ...
你親身經歷?兩歲人仔,唔會要求坐得好定呱

‹ 上一主題|下一主題