用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~
go

2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~ [複製鏈接]

我既小朋友   黎緊9月會入讀 ST. JOHANNES N1 (PM)      有無家長可以分享下?
我問過學校    8月4日有家長會~
同埋宜家學校都好似未知要唔要著校服??
   3    0    0    0

QQ1125 發表於 12-5-19 16:13
校服只是一件袍,一開學已包一個書包同一件袍

但係我打過電話去問    佢話暫時係送一件袍     校服仲未決定要唔要worrr

Gabumama 發表於 12-5-20 00:38
我個仔嚟緊都會讀St Johannes PN pm,不過佢9月出世,所以10月先返學。
請問知唔知有冇家長陪小朋友返學嘅 ...

可以打去問下    又可以等到家長會先~~     
我想問你    小朋友個作息時間係點    因為返pm     時間好難安排~

QQ1125 發表於 12-5-19 13:14
PN Class無校服只有一件背心袍,平日著便服返學有一個書包。$4950包雜費,返學無書本,主題學習有手工圖畫 ...
你小朋友已經讀緊st johannes?     可以分享多d ma??
呢一間幼稚園好嘛?    我上網搵過資料    課程都幾深      但總括既評價都好似幾好
不過上到小學      評價就好似真係麻麻      我好擔心    幫小朋友搵錯學校~
其實如果小學係好既     我都好想小朋友可以一條龍上埋小學      起碼煩小一次先

andeskinki 發表於 12-5-19 14:49
呀?唔洗著校服?我個囡好想著校服呀

係arrr~   我小朋友都好想arrr~

Gabumama 發表於 12-5-20 02:33
我小朋友冇特定作息時間,好fluctuate,我哋都冇限時限刻迫佢起身嘅。
佢通常9點幾至10點幾起身,都間唔屎9 ...
明白因為我兩個小朋友平時兩點會訓晏覺
我就係怕小朋友恰眼訓

aphek 發表於 12-5-21 10:33
今年PN未有校服, 但我果次問, 個STAFF話佢地仲討論緊, 好大機會會有校服呀.

ei~ 大家有無 fb 呀? 不如 add ...
係呀我問過都係甘答我

有fb 呀。     Plz give me yr email    Thx

QQ1125 發表於 12-5-21 16:06
其實有校服好D,唔洗諗著邊件衫。我姨甥仔都會下年度PN am class.
我囝囝現在PM class作息時間自動調節,佢 ...
我想問下你會俾小朋友直升小學嘛?其實st johannes 小學又係一間點既學校
我表妹讀過一年
只係知道程度都幾深

我其實都會俾小朋友讀住先
下年出去考下其他k1

其實如果只係講幼稚園,sjc其實都係一間唔

原帖由 andeskinki 於 12-05-22 發表
其實如果只係講幼稚園,sjc其實都係一間唔錯既幼稚園,唯獨是升小學呢個問題好似冇咩人提,大家知唔知佢地 ...
係呀    我都好想知    我見網上唔係甘多資料    同埋多數都話行政有問題

^_^如果係噤,我都放心好多,坦白講之前話

原帖由 andeskinki 於 12-05-22 發表
^_^如果係噤,我都放心好多,坦白講之前話學校行政混亂,都係幾年前既事,所以我都只係想知學校既近況:yumm ...
我都希望sjc 係一間好學校      可以直上小學    唔駛煩

o-kiddo 發表於 12-5-23 00:33
我都係咁話!我2個小朋友都係今年讀SJC
兩個小朋友?twins?

o-kiddo 發表於 12-5-23 00:33
我都係咁話!我2個小朋友都係今年讀SJC
會係am定pm n1?

One+in+PN+am+and+one+in+K2+full+day +

原帖由 o-kiddo 於 12-05-23 發表
One in PN am and one in K2 full day
我都會到小朋友k1既時候    轉做full day    d時間好用好多

joanna1388  Same as me  發表於 12-5-24 10:45

aphek 的帖子

thx   got it
你地個個都am 。。。

回復 K-MINI 的帖子

唔算係好多。。。一般啦

QQ1125 的帖子

我今日寄返張牛奶form 返去學校
其實仲有好多問題。。。緊張過自己開學

‹ 上一主題|下一主題