用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York private meeting
go

York private meeting [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+booxxjac+於+14-02-10+發表原

原帖由 josephine1979 於 14-02-10 發表
No. Special K no need to join playgroup. Pg only for those who want 2015 K1
咁都好,再俾次機會搏下,但我囝囝坐唔定,可能都好難

引用:Quote:原帖由+littlebeany+於+14-02-10+發

原帖由 booxxjac 於 14-02-10 發表
可以只想 weekend.. 佢話大多數有 k1 offer..
咁仲有人揀special k1?持一年真係好唔抵,我囝面試時好多內容的確唔識,但幾個星期後就識了。就因為咁,要比同年小朋友遲一年返學,好嘥。york估計派出咁多offer,兩年後(到15年9月)實際入學名額可以消化得到?

引用:其實係咪上左PG都未必有K1+offer?+昨天有家

原帖由 fishstoneb 於 14-02-12 發表
其實係咪上左PG都未必有K1 offer? 昨天有家長係briefing 完結前問係咪上左PG, 一定有K1 offer, 職員立即叫 ...
校長已經明白講九成以上可以有k1 offer,只不過可能係國際班,主流班or上下午嘅區別。特別情況冇offer嘅,係佢哋覺得學校都教唔好個小朋友。作為一個老師,教書育人係本職,好少會講自己教唔到個學生,所以我認為佢嘅意思算明確,只不過可能凡事都有exceptional,所以唔會講100% for sure. 我主要擔心上pg交通唔便,對於一個未夠2歲嘅小朋友會否太辛苦,同york接收咁多人會唔會太流水線作業影響質素?

‹ 上一主題|下一主題