用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 無論叩門結果如何, 係時候要為阿仔小一做好準備 ...
go

無論叩門結果如何, 係時候要為阿仔小一做好準備 [複製鏈接]

特訓
七點起身, 十五分鐘梳洗連穿校服。十分鐘食早餐。7點35分到上車地點
七點45分番到屋企!
兩小時自由活動
十點開始做中英數常。十一小息十分鐘
睇前一日新聞,答15分鐘卷(廣英普各一次)
十二點做運動30分鐘
休息30分鐘
一點食午餐
二點睇NG, HC...etc
三點放學
自由活動到6點
抽測中英數常閱理NG....各一條
6點30分睇報紙
7點晚餐
8點半上床故事時間
9點訓

回復 wbrenda 的帖子

哈哈.........我玩下姐!!! 呢個安排, 大人都想死啦!!!!!

回復 Lingcheung 的帖子

呵呵.....唔出奇嫁!!

回復 Lingcheung 的帖子

嘩咔咔咔~~~6年小學,334已經16年家下就去到咁盡可以玩得幾耐?

回復 MaiGao 的帖子

if so, follow my suggestion then. IT WORKS!!!!!!!!!!!!! (but not long lasting..........)

回復 car817ho 的帖子

罪過!!罪過!!善哉!!善哉!!

car817ho 發表於 12-7-9 08:18
你地好快呀! 無上一日已經第六版...我要追番先得..
依家阿仔除左做學校D假期功課外.另外買左相個幾本俾佢做 ...
文具真系唔洗買,我個囝家下有一百幾十支鉛筆,唔知幾多eraser,顏色筆十套八套.我諗讀曬小學都未必用得完.
‹ 上一主題|下一主題