用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 金文泰是band 1c 定band 2A?
樓主: 傑西
go

金文泰是band 1c 定band 2A?   [複製鏈接]

回覆:金文泰是band 1c 定band 2A?

金文泰一定係Band 1啦

Daddle 發表於 15-1-7 15:35
如果金文泰都叫Band1,咁皇仁是Band幾呢????
皇仁一定係1A啦, 我個人認為金文泰係1c.

bobbob 發表於 15-1-8 08:33
我無話淨用level 4 or above嘅成績嚟斷定banding,只不過係用嚟比較高主教呢2年嘅成績。
講返banding,首先 ...
究竟e+ DSE level 4, level 3係咩? 5**又係咩, 我地年代用A, B, C,D, E好計分好多. E+完全睇唔明係咩, 可以解釋一下比我知嗎?

bobbob 發表於 15-1-8 13:25
雖然考評局話唔可以直接compare AL 同 DSE grading,但都可以參考下呢度:
http://en.wikipedia.org/wiki/ ...
Level 4, 即係以前嘅D成縯績, 而Level 3係E.

王家爸爸 發表於 15-1-8 15:48
雖然不能直接比較,但你可以大致這樣看:Level 5** 和 Level 5* 大約等於 A
Level 5 大約等於 B
Level 4 大 ...
但係Wiki 係咁寫.
HKDSE grade  HKCEE grade

5**                    A
5*                     B
5                      C
4                      D
3                      E
2                      F
1                      U

王家爸爸  wiki 資料有錯  發表於 15-1-9 08:58
‹ 上一主題|下一主題