用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日蘇浙IN成點?
go

今日蘇浙IN成點? [複製鏈接]

引用:你用英文interview?+Why+6-7個外藉老師?Can

原帖由 Ammeyogi 於 14-01-02 發表
你用英文interview? Why 6-7個外藉老師?
Can we choose the interview language?
11.45am :流程好好。老師有耐性,小朋友無答問題時有轉用其他方式問。

過程用普通話 interview 。一開始問叫也名。然後total text 咗小朋友6樣 task .最後比 sticker ..

Oh.... 見到有媽媽選擇英文in , 總知用英文喇。

引用:Quote:原帖由+annes+於+14-01-02+發表11.45

原帖由 winbun 於 14-01-02 發表
已忘記了interview嘅language是填application form時揀?
無乜印象了。但記得張form有問家中首要語言係乜。我寫1)普通話2)英文。

我大部分同小朋友講普通話但小朋友以家比較多用英文答。所以整個過程小朋友無回答過老師問題。只做指令

引用:考了那六樣? +

原帖由 ml920 於 14-01-02 發表
考了那六樣?
1)問顏色=唔答後轉塔block
2)tidy up toy
3)用布公仔問眼口耳等
4)睇書仔問問題
5)問水果=唔答後叫小朋友羅乜乜比 媽媽及老師
6)油顏色

引用:Quote:原帖由+annes+於+14-01-02+發表無乜

我哋是廣東話多,然後是英文。那麼到時我們要去普通話老師那條隊嗎?Anyway, 英文或普通話我隻B應該都唔多 ...
老師己有准備。到時叫register number 的。no worry , 流程好清晰的。

Good luck

引用:Quote:原帖由+annes+於+14-01-02+發表老師

請問你in普通話老師也是15mins內完成?是否父母一起見?普通話老師是否和英文老師一樣有問家長問題嗎?

...
Yes , 大約15mins ,全普通話唔用英文,有問媽媽有關小朋友平時係屋有乜活動。

‹ 上一主題|下一主題