用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港靈糧堂 vs 嶺南 vs 救恩
go

香港靈糧堂 vs 嶺南 vs 救恩 [複製鏈接]

小兒九月入K1, 想請教如果希望小一能考入直資或私立,那一間比較好呢?

其實很喜歡靈糧堂的愉快學習,但它課程是否較淺呢?

請多多指教!
   2    0    0    0

Thank you gwlam!!

聞說三間的老師都有愛心,所以1516!救恩小學比嶺南小學好嗎?好像越plan越遠了,haha!好怕同囝囝做錯decision 呢!

回覆:nlj1216 的帖子

靈糧堂未通知喎。

請問仲有冇家長對呢三間學校有什麼comment 呢?

引用:上次去聽救恩幼稚園簡介會,校長話有八至九

原帖由 carcar318 於 12-03-30 發表
上次去聽救恩幼稚園簡介會,校長話有八至九成直升小學嫁!!!
就因為救恩有小學back up,所以就算好鐘意靈糧堂都心大心細。
之前有d post 話靈糧堂小朋友上到小一唔開心,因為功課追不上!所以有d擔心!

回覆:kittysh 的帖子

Hi kittysh, i think i will pay for  ling liang tong, as i really like this school. Yet, still wonder if Kau yan is a better choice as it has primary school back up! Ai...

What about you?

回覆:雲牛 的帖子

Thanks 雲牛!
我個仔係活潑型,坐唔定,要老師常常提點及讚美才會守規矩!所以有愛心耐性的老師對我來說是很重要呢!

‹ 上一主題|下一主題