用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南(富榮花園)有結果,已發信
go

迦南(富榮花園)有結果,已發信 [複製鏈接]

回覆:迦南(富榮花園)有結果,已發信

收到,我個仔in 得最好係呢間
但都唔收

引用:想知唔知今年收幾多個k1,+waiting機會大嗎?

原帖由 sy.baby 於 14-11-23 發表
想知唔知今年收幾多個k1, waiting機會大嗎?
我有問我讀緊嘅朋友,佢話k 1位真係好少,waiting 機會唔大,連本身喺到讀緊n 班嘅小朋友,老師都再三追問家長係咪真係留位,否則及早通知,今年學位好緊拙

佢話佢地大部份n 班同學仔都會選擇直升,因為出面都撲唔到心儀嘅學校

引用:富榮花園係咪小西灣?係嘅話我個女考+K1+有

原帖由 babycatt 於 14-11-23 發表
富榮花園係咪小西灣?係嘅話我個女考 K1 有 am offer. 之後識幾位同年媽媽都有 am offer, 我地諗緊咁多人都 ...
富榮迦南喺大角咀

breadbb 發表於 14-11-26 10:01
我前2年呢度讀pn 我地下午果2班好多走左喎 真係咁多人留低?
我朋友唔走原因係有返學卷

佢都有去in明我,協和呢D有學卷既學校,但有d已經覆左唔收

所以我估因為無更好學校收,家長就選擇留低

但依家都未交留位費,可能都會call waiting

sy.baby 發表於 14-11-26 11:25
想問下waiting 個d封信係咪寫住後補取錄要15年5月前先通知? 係咪咁遲先知呢?

...
我無留意waiting信有日子,因為我一見到唔收就疊埋心水交另一間留位費

我知道九龍塘迦南係2014年12交一次留位費,2015年4月交第二次留位費

可能有d人有其他offer就唔會交另一次留位費,所以5月份就call waiting

引用:Quote:原帖由+FATSHIT+於+14-11-25+發表因

原帖由 wendy333 於 14-11-29 發表
請問點解去晒明我嘅?
坊間傳聞明我學術好過迦南

又有學卷

引用:sorry+,覆錯post,應該係明我後備有pm+offer

原帖由 yanyanyyy2012 於 14-11-29 發表
sorry ,覆錯post,應該係明我後備有pm offer。迦南我都有寫信,佢問我封信寫幾月前有通知,我話2月。我都等 ...
我封信寫五月,可能我係第二批後備

‹ 上一主題|下一主題