用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Manhabit Playgroup
go

Manhabit Playgroup [複製鏈接]

picture 發表於 12-5-8 13:25
Didn't realise Manhabit holds playgroups.

It is trilingual?  My baby going to Victoria

我小朋友讀過呢間既PG, 不過我試左一個月就無讀, 因為我覺得佢地PG既內容唔係好多元化, 每次都係一個英文故事+一個中文故事, 一個美勞, 然後食下茶點, 之後再去活動室玩下就完結, 我覺得唔係好吸引, 所以之後就無讀~

P.S. 佢地PG唔係trilingual, 只係雙語, 因為我小朋友上左一個月都無普通話

MyLittleTiger 發表於 12-6-2 23:40
唔係喎, 我打過去問, 學校話playgroud 暫時唔開住, 只開N班同K1班。

我個小朋友一、兩個月前先係個度讀過喎,
不過每個星期只係逢星期六上一堂, 唔係平日黎架,
你講緊既係咪星期一至五平日上堂個d呀?

zcw2011 發表於 12-6-3 22:28
咁D老師有無耐性同愛心呢?
你參加過邊间覺得正?

我覺得個外籍老師幾好, 講故事同唱歌帶動到氣氛, 睇得出佢好鐘意小朋友,
相反個本地老師就唔係好得, 佢講故事好悶, 小朋友唔係好明佢講乜, 同埋佢講說話好細聲, 吸引唔到d小朋友
我而家個小朋友讀緊tutor time, 我覺得tutor time做PG做得幾好

zcw2011 發表於 12-6-3 22:30
你又覺得PG如何幾?
小朋友喜歡嗎??
番左幾耐?

我個小朋友返Manhabit返左一個月, 因為我見佢好以無乜野學同玩, 同埋我個小朋友又好以唔係太鐘意返, 所以之後就無讀呢間
‹ 上一主題|下一主題