用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 MS仲未派結果?
go

MS仲未派結果? [複製鏈接]

fatdogman 發表於 15-12-4 11:57
我收左都唔會入,interview 0個日覺得學校麻麻.雖然我女chance好低

祝各位好運

贊同,兩歲小朋友,考他們認知範圍以下O既嘢,學校冇咩誠意搞教育!

Hopeforb 發表於 15-12-4 15:10
其實好多叻D嘅小朋友兩歳都會識ABC,數字同顏色!民生本身就是重視語文同學朮嘅學校,如果唔係你杯茶,都 ...
見仁見智啦!祝你成功!學校係有歷史,但由誰掌舵,發展方向就有所不同。現任校長都係做咗幾年~與辦學歷史無關。

maymay27 發表於 15-12-4 15:54
形容到認知範圍以下咁誇張?

2歲,已識好多野啦,你日常生活指下俾佢睇都已經記得,考顏色數字對好多小朋 ...
考A-Z喎,讀緊N班都未必教晒26個字母啦!
你知道幼稚園課程是甚麼嗎?A-Z和數字,本來就係入咗幼稚園至學,未入學就EXPECT小朋友識,不合理!

回覆:ymca8 的帖子

係,打錯字。sorry

引用:民幼課程一開始已經開始教phonics,+教lette

原帖由 fishstoneb 於 15-12-04 發表
民幼課程一開始已經開始教phonics, 教lettersound, 說真的如果小朋友未識曬26個字母會比較難跟到進度,入左 ...
有甚麼關係,phonics係教小朋友學習英文的一套方法,過程中會學埋字母,兩者並不割裂。邊個話要先學字母,再學phonics呢?

回覆:MS仲未派結果?

我真係對MS冇咩興趣,冒犯了各位支持者,真不好意思,依然祝大家好運。

不過支持嘅同時,大家可以想想面試內容是否合理。

回覆:MS仲未派結果?

PM offer,唔打算註冊。

‹ 上一主題|下一主題