用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下 ...
go

派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下   [複製鏈接]

回覆:派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下

我明天都是in基道,祝大家快D有消息!如果叩唔到門,亦都希望嶺島辦好些,令我們真的要在這裡讀嘅家長開心些

引用:各位JM,+農圃道沒有來電可以見嘅?你哋有冇

原帖由 kittytse.ah 於 13-06-05 發表
各位JM, 農圃道沒有來電可以見嘅?你哋有冇收到電話吖?
我都未收到電話或信叫面試

引用:我周四in2間,周五1間,周六+四間撞期,下

原帖由 Happylily2012 於 13-06-05 發表
我周四in2間,周五1間,周六 四間撞期,下周一二都要in,辛苦了仔仔,希望會有好消息 ...
咁快就有咁多interview

回覆:hiunam116 的帖子

我都喺8:00am

引用:獻主會有信明天in

原帖由 winnieok 於 13-06-07 發表
獻主會有信明天in
Me 2, 同油天撞期,所以明天會不去油天面試了

回覆:yoed 的帖子

我之前搭的士去嶺島交表,的司司機都同我講他們的年代嶺島是好學校. 但點解現在這麼多人話差,真令我摸不著頭腦

引用:首先真係要說一聲"不喜勿插" 朋友仔仔舊

原帖由 lilytse1983 於 13-06-09 發表
首先真係要說一聲"不喜勿插"
朋友仔仔舊年也是派到領島,當然她也有去叩其他學校,最終也落空。
她小朋友 ...
昨天我都有去嶺島的小一講座,看得出校長都有很心改革學校,學校的位置及設備也不錯。因他們是普教中,所以小朋友的普通話也不錯,唯一我不喜歡的就是比較多b6家長,我不是想歧視他們,而是他們的生活習慣,態度或培育子女的方向實在和我們很不同

引用:今天有+offer+了+...+你們不要灰了心,++努

原帖由 winnieok 於 13-06-24 發表
今天有 offer 了 ... 你們不要灰了心,  努力呀 !!
Congrats!

引用:我今天放了培道小學,祝你們好運!加油! +

原帖由 nlmb 於 13-06-26 發表
我今天放了培道小學,祝你們好運!加油!
請問你選了那間校?

引用:我今日終於收到電話啦,之前都想接受現實讀

原帖由 Happylily2012 於 13-07-13 發表
我今日終於收到電話啦,之前都想接受現實讀領島,仔仔都參加咗小一適應班,覺得學校的環境資源都不差。但上 ...
恭喜你,邊間收咗? 我今天都有帶阿囝上堂。

引用:你們繼續努力!我終於叩門成功了! +

原帖由 mosquito_chu 於 13-07-16 發表
你們繼續努力!我終於叩門成功了!
Congrats, only me left

引用:林文燦 +

原帖由 mosquito_chu 於 13-07-16 發表
林文燦
May I know have u applied the second batch before n is on the waiting list? Coz I miss the second batch application n I called them n they said I may tried to call them in Sep to see

‹ 上一主題|下一主題