用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖心今日interview
樓主: yslgirl
go

聖心今日interview   [複製鏈接]

回覆:McBonnie 的帖子

其實答唔到又唔代表唔收,去年我個女都答得唔係咁好,但都收咗。我估出啲較深的問題係想觀察小朋友的反應或其他嘢。雖然冇人知道個收生準則是乜,我估禮貌好重要,因為聖心好注重德育的培養。開咗學好短時間,我幫囡囡做野,佢同我講唔該,lee個好平常,但之後佢同我講:  "媽咪,你要講唔洗客氣"。

回覆:LittleCowCow201 的帖子

聖心已是囡囡讀過的第4間學校(因佢repeat K1 做大b,另去年的k1有間讀咗1個月(由1間愛心學校轉咗另有名氣學校),連pn共4間)。相比之下,我最滿意聖心(不計上小學及學卷的優點)。老師好有愛心(同之前愛心學校差不多),學校/老師同家長非常注重溝通(4間最好),老師極盡責,真係交個心出嚟,希望家長同小朋友一齊培育小朋友,盡責及關懷程度真係令我覺得意外。課程及學校各方面都好專業,課程唔算深,覺得適中按小朋友的發展設計。囡囡好吸收,各方面都有好大進步,仲好鐘意同我分享學校情況。英文比較淺,要出面補充。我囡之前間,佢時時都話唔想返學,現在病都話想返(當然我唔比)。

LittleCowCow201  Thanks a lot!  發表於 13-1-6 22:31

回覆:sarubuta 的帖子

Agree.樓梯真係可以幫助小朋友肌肉發展,我囡現在行樓梯好叻。其實聖心樓梯好安全,有小朋友高度的扶手,佢地可以handle到,唔會有問題。

‹ 上一主題|下一主題