用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 請問九龍塘宣道小學學費是多少?
go

請問九龍塘宣道小學學費是多少? [複製鏈接]

想請問,除了學費,有什麼費用係因為讀宣小而一定要額外付?(校車午膳不計)
另外,除了全學期的簿費(2012-2013)$6xx和書費,有沒有另外雜費例如冷氣費之類?謝!

回復 3b 的帖子

謝.

1) 那麼, 有沒有另外雜費例如冷氣費之類 ? 失驚焦神學期中要交的費用 ?

2) 是否要compulsory 參加學校攪的課外活動 ? 如是, 是什麼和大約幾多$$ ?

因為粗略一計, 一個月開資有 $3600 學費, $850校車 , $350膳食+ ?????? 想知還有那些經常性開支 because of 宣小.

thansk to advise.

回復 senpei 的帖子

Senpi, thanks !

咁小朋友唔跟學校 but 出去自己學得唔得 ? $2000 一個月, 仲要當年, 都幾貴 wor.

那麼, 如果被派小提琴, 係咪一定要跟學校學 and 另比費 say round $2000 per month ? Can i learn it outside school instead of  joining the school violin's courses ? Thanks to advise

謝謝回覆

回復 senpei 的帖子

即係你果$2000一個月皆因你係一對一上門私人教?如是,怪不得頗貴啊!
因為之前有家長說$3500-$5000半年!

另外,請想問宣小多舉行遊學團呀?一般由小學多少年級開始有?多久舉行一次?去那兒?參加費用約多少?謝謝!
‹ 上一主題|下一主題