用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Galilee International School 揮手區
go

Galilee International School 揮手區 [複製鏈接]

回覆:Galilee International School 揮手區

am international

回覆:Galilee International School 揮手區

PN am international

開學近兩週,大家覺得教學情況如何?小朋友適應嗎?

我女頭幾日分別時有喊、但呢兩日已開始無喊了,佢仲由一開始好驚搭校車,到而家可以番學放學都搭校車了,非常感恩。但問佢番唔番學,有時話好,有時又話唔好。但我知道佢番學時係開心的,只係唔想同我分離。

我女的PN international am應該係最多人的一班,約11個,但睇相見除左班主任外,有好多活動校長、副校長都會幫手。姨姨就長期係度可能有些學生仍需抱住安撫。所以人手十分充足呢!睇相見上堂情況都不錯,好多時大家都坐定定,只是九月初而已,比我預期好呢!見我女很enjoy吃茶點和玩的時間,上課時就十分投入專心,很開心女兒能夠適應!

引用:Quote:原帖由+liliankaykay+於+14-09-11+發

原帖由 JCHANG 於 14-09-11 發表
你個班 total 10幾人? 老師應付到嗎?你個小朋友返成點?

上星期每日都有陪呀囝,一走當然哭,但老師話好快 ...
local am有幾多人呀?你住邊區?點解安排唔到校車呢?原本我都諗住自己湊番學但太辛苦了。最初校車車程又長,要接近一個鐘,個女又唔肯坐曾諗過退學。後來交由我奶奶那邊上車竟然可省20分鐘車程(行路相距只15分鐘),由奶奶帶佢上車又比我帶ok(可能係恰我心軟),最後獲得完美解決方案!希望你的問題都盡快解決!

引用:你囡囡係shooting+star定crawling+crab班?

原帖由 JanJanCat 於 14-09-12 發表
你囡囡係shooting star定crawling crab班?我囝囝嗰班好似仲多人D
我女係crawling crabs!

‹ 上一主題|下一主題