用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 3
樓主: 軍魁星
go

優才書院家長分享站--Part 3 [複製鏈接]

醒目開學勳章

littlesister,

旅行通告已經派左啦! 你記得聽日叫亞女問老師攞番張通告。

醒目開學勳章

原文章由 littlesister 於 07-11-1 14:50 硐表
請問大家有冇買校褸俾小朋友  我昨天去買學校件風褸, 原來有件羽絨背心內贍, 咁係咪唔駛買褸呢  另外, 係咪可以唔買冷衫, 著抓毛外套得唔得呢 Thanks ...

以我個人意見, 係唔需要再買校褸, 好似我個仔咁, 一年班買左件校褸, 數埋都係著左三次, 跟住放左係衣柜都冇再著過。其實有好多小朋友都唔鍾意著校褸, 寧願著綠色果件風褸。如果天氣比較凍, 我亦都見過同站等校車嘅小朋友都有著抓毛外套係裡面, 然後再著番件綠色風褸係出面。假如天氣真係好凍, 亦都可以著去街褸返學。

係呢, 你個女尋日返學返成點呀?

醒目開學勳章

原文章由 littlesister 於 07-11-2 09:43 硐表
meimeilam

明白晒, thanks
亞女昨天放學一輪嘴話: 班主任好好人, d同學仔好好有同佢玩, 個hall好大, 個飯盒好好味, 學flute 個導師好好人.......總知一個字...."好"

做媽媽既見到個女咁開心, 總有咩 ...

真係好開心聽到你個女返學第一日已經咁開心, 睇嚟你個女會好快完全適應學校嘅生活。

醒目開學勳章

原文章由 littlesister 於 07-11-2 13:51 硐表
咁請問如果已經買左係咪可以著架啦

我今日都係比亞仔著冬季運動衫返學。

醒目開學勳章

原文章由 Farm 於 07-11-5 18:24 硐表
細老收到優才旺角的取錄信啦(本來星期六已想報喜, 但一直上不到BK), 真是很開心, 終於可放下心頭大石了, 在此, 想多謝咁多位一直支持我的家長們.

waiting / reject 的家長, 不要放棄啊, 繼續將小朋友的最新資料
upd ...

恭喜晒!

醒目開學勳章

ecore & gitmee,

恭喜晒! 真係戥你地開心!

醒目開學勳章

原文章由 gitmee 於 07-11-19 09:42 硐表
meimeilam,

多謝您!明年就輪到你囡囡喇!

我果個係囝囝嚟架, 唔係囡囡!

亞仔都好想直升上優中, 希望佢嘅願望能夠實現咁就喇!

醒目開學勳章

Happy New Year!

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 08-1-16 10:14 發表

岩岩準備出相.

呢張係產房入面影咖, 3.15Kg, 母子平安, 多謝關心.

恭喜晒! 真係好 "鄧" 你開心呀!

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 08-1-17 13:45 發表
睇下似唔似我?

軍B仔好得意呀!

仲有呀! 佢肯定係一個大眼仔嚟架, 條眼線好長。
‹ 上一主題|下一主題