用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 去年good hope真正出result係多號呢?
樓主: Angelakibb
go

去年good hope真正出result係多號呢? [複製鏈接]

我知道good hope年年都早出result (比原定公佈日期早1-2week), 請問上年2010parent可否告知實質日期?我嘗試查番上年d post但太多揾唔到 ! 我想知係為想計吓take唔take直資offer好, pls advise. tks!!
   0    0    0    0

原帖由 pandabonita 於 11-10-28 16:29 發表
take直資offer 只會影響你個wallet 5 會影響 gh ga bor.

多謝大家回覆!!
如果有GOOH HOPE, 咁就唔駛TAKE DSS, 可以大抽獎, 不過似乎就算GH下星期尾放消息 TIMING唔係好夾到.

ANYWAY, TKS ALL !

原帖由 joeyxlma 於 11-10-29 10:28 發表

The timing is good if you wait for TSL, HKUGA, etc but may not be good if you already get offers like WKF.

Yes, you are right! 不過good hope咁少校位直係要"Good" hope 先掂!

我估係名津校或DGJS/SPC/SPCCPS ... 唔係點會放得底GH ... 話晒有中學同出名喎 !

原帖由 emma-ma 於 11-10-31 08:41 發表

聽聞好多去左dgs, st. mary, st. rosa, hollly....其實有好多第一輪已經成功入左津校(因為媽咪係舊生或教徒)...不過照交訂金留位...理由係唔想比學校知佢有異心(怕對小朋友有影響)...到6月交大訂時未唔交錢....所以 ...

不過我有朋友上年waitlist後中途不斷寫信都冇被good hope call 佢 2nd in,而個囡本身表現都好好(有數個dss/private正取offer)同出自九龍塘名校,反而有人冇入信就有得second in, 所以會唔會由waitlist轉得成2nd in由學校決定多 ...
‹ 上一主題|下一主題