用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 填完咯。想了解下大家35網怎麼填?
樓主: cissyxk
go

填完咯。想了解下大家35網怎麼填? [複製鏈接]

百畝林 發表於 19-1-27 23:09
乙一天神, 乙二奉基。去年有人同樣咁填,結果中乙二喎。

我上年都咁填,得到最後志願(emoji)

qpalzm 發表於 19-1-28 13:22
上年乙二中奉基我估10個內,但肯定唔係一、兩個。

上年有奉基有7x個位,今年得52,今年不能上年比呀!

Felix223 發表於 19-1-29 21:53
天神命中率點高?
得35個位,咁都要抽中先得,有運咪抽到。

如果高的話,上年我就抽中,唔駛中最後志願喇!!

Felix223 發表於 19-1-29 22:49
不過你咪最後叩返入本區,都唔錯,最緊要小朋友開心啫。
係,真係好感恩! 我小朋友真係好鐘意返學!
我仲推薦左我親戚入讀! 選佢做乙一,佢話咁岩同枱已有3個家長都放佢做乙一咁講!
可能升中的高透明度大家有目共暏!

marcowong96 發表於 19-1-30 11:12
為何多人將奉基做次選?因為外界覺得谷,無乜人揀?
曾經聽校長講過: 話出邊的確有人唱佢地太谷,太多功課只重學術咁講!
但校長話佢否認太多功課,但承認自己重學的學術, 但也要身心平衡!會同大家 (家長)努力咁講!
咁No pain No gain, 明買明賣, 校長講到明家長都要配合學校為小朋友一起努力!但其他happy school真的很多活動,小朋友很happy, 但學術要家長自谷! 咁我覺得配合學校的方法,可能會有保證D!

se6b03 發表於 19-1-30 12:22
以前有家長同我講過話去學校附近既補習社收風,就知道區內每間學校既學術程度同埋谷唔谷。奉基隔離黃埔10期 ...
你了解過?補習班有咩評語?
‹ 上一主題|下一主題