用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行。學校會話 即刻收你嗎
go

自行。學校會話 即刻收你嗎 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

又考古先~~

我囡學校曾經好有心思地出信畀有份面試既家長, 封信係多謝家長選擇該學校, 家長收到後就以為收左, 最後當然有部份係唔收喇...........咁係 EK 估餐飽或以為已經中獎.

到我囡個年可能知煩無再出信多謝家長.

今年仲好, 講到明有兩次面試, 就算有份參加性向測試同第一次面試, 無第二次面試都唔使諗.

負責面試既可能客套地講句 "希望遲下可以見到你" , 大家都唔好諗住定過抬油, 免得影響另一間既面試.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

mother904 發表於 17-1-13 10:57
我知道有case係自行面試某地區名校之後收到電話,話學校會收佢,叫佢唔好註冊直資 ...
之後電話通知同兜口兜面講有分別啵
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

moon.ng 發表於 17-1-13 10:37
如果有人因為這樣的明示暗示而放棄其他學校的面試,不就等於害人了嗎?

...
你決定要信都無人阻止到啵

‹ 上一主題|下一主題