用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學 褓姆車費升咗38.5%呀!!!
go

褓姆車費升咗38.5%呀!!! [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

加價學校一定知, 只係學校未出通告但校車公司提早出通知要留名.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

teresayc 發表於 13-6-27 00:14
之前睇過D報導話好多旅遊巴唔願做學校,而呢D服務係要招標競投嘅,相信學校都係揀無可揀,最惡劣嘅情況係只 ...
三年合約, 13-14 學年係第二年合約.

相信唔係學校返學返得早, 校車可以走多轉去接另一間小學或幼稚園, 我地都未必會有校車搭.................今年都無左青衣線, 只係出通告話畀家長知可以搵邊間保母車睇下有無位.

海官直頭無校車, 全部都係家長自組保母車返學咋.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

teresayc 發表於 13-6-27 00:37
如果廿九號見到校長,揾個機會問下佢先
個日你又要做大力士抬書同買校服.

醒目開學勳章 王國長老

cindytam 發表於 13-6-26 19:50
我係由深井往返學校的,你估我跟學校投訴他們的加幅太大,學校會有甚麼回應呢? ...
你搭個條深井線唔關學校事喎, 我地搭緊既校車最高都係加 $40, 無話 38.5% 咁恐怖啵.

醒目開學勳章 王國長老

teresayc 發表於 13-6-29 00:20
已經正式收到通告,加幅係0至10.5%不等,我覺得尚算合理。
睇左加幅合理, 呢幾年都係差唔多呢個 %.

我開頭想唔搭, 但諗諗下阿囡繼續係校隊會放學後操練, 校車隊放 1630, 自行隊放 1700, 搭校車最盡 1710 返到屋企, 自己搭巴士無 1745 都返唔到.

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+13-06-29+發表睇左

原帖由 teresayc 於 13-06-29 發表
咁不如搭啦!
決定搭校車,升小五多半個鐘做功課同溫書好過慳 $40 車費囉。

‹ 上一主題|下一主題