用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 請問見完CAC醫生, 幾時先可安排到見社工? ...
go

請問見完CAC醫生, 幾時先可安排到見社工? [複製鏈接]

引用:Thanks+all.++如果這星期社工唔call+我,+我

原帖由 Jasemine 於 15-06-01 發表
Thanks all.  如果這星期社工唔call 我, 我就下星期打去問問.  歲半時發覺小兒慢及怕他自閉, 於是打去約健 ...
點樣慢?社交如何?

引用:+本帖最後由+Jasemine+於+15-6-1+13:46+編

原帖由 Jasemine 於 15-06-01 發表

回覆 vincelo29 的帖子
你有沒有給予治療訓練?效果如何?

引用:回覆+vincelo29+的帖子 有做呀,+我經學校

原帖由 Jasemine 於 15-06-02 發表

有做呀, 我經學校轉介去左做綜合治療, 小組形式, 1星期1堂, 上左7個月了, 其實我覺 ...
上左7個月都遲同齡1年左右?會否上一對一會好的呢?

引用:你們就好啦,+可以咁快見到社工,+你地係邊間

原帖由 Jasemine 於 15-05-29 發表
你們就好啦, 可以咁快見到社工, 你地係邊間CAC呀? 我係大口環CAC, 都唔知會幾時先聯絡我, 睇番佢張紙, 好似 ...
我都係大口環的醫務社工跟進,等兩個星期左右會有姑娘聯絡你,放心!另邊位醫生評估你仔仔?

引用:回覆+vincelo29+的帖子 Thanks+!我係+Ms+S

原帖由 Jasemine 於 15-06-02 發表

Thanks !我係 Ms Sophelia Chan 醫生呀! 妳係咪都係佢睇呢?
我都係陳醫生

引用:回覆+vincelo29+的帖子 Sorry,+miss+左無

原帖由 Jasemine 於 15-06-03 發表

Sorry, miss 左無答到.1對1治療對我來說真是太貴, 我地負擔唔起呀.
其實小組單對單都無所謂,最重要係要適合小朋友

引用:社工今日打左黎了。 +

原帖由 Jasemine 於 15-06-04 發表
社工今日打左黎了。
約左你幾時見面?

‹ 上一主題|下一主題