用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york 收到信了
go

york 收到信了   [複製鏈接]

york 第一輪interview收咗!
我估個個都收!因为in得好差

6    0    0    0

引用:幾時+in...同埋係咪立刻知結果? +

原帖由 Bebe_chiu 於 13-10-22 發表
幾時 in...同埋係咪立刻知結果?
5號interview

引用:Quote:原帖由+Toffee888+於+13-10-22+發表y

原帖由 natalieppp 於 13-10-22 發表
係咪你要求高呀?你小朋友in得有幾差?大B?
對於net teacher的所有問題都唔肯答,Net teacher 個樣都好無奈。我覺得冇可能收

引用:Quote:原帖由+昕昕媽咪+於+13-10-22+發表我

原帖由 藍藍媽 於 13-10-22 發表
Me too! International pm class offer, 10 月細B, interview 時根本唔識答net teacher 的問題... 應該是全 ...
同我小朋友一樣

引用:阿B識答哂所有net+問題,嗰位老師重讚佢goo

原帖由 CCHAN015 於 13-10-23 發表
阿B識答哂所有net 問題,嗰位老師重讚佢good job, 但都只得國際班pm offer,  我心儀係am 國際班。

...
寫信調am啦,趁早寫

引用:我諗其他家長只是道出真實情況,就是in得勁

原帖由 confidence 於 13-10-23 發表
我諗其他家長只是道出真實情況,就是in得勁差都收,有感人人都收啫,又唔係有心踩的

...
完全講中,不要太敏感吧!

引用:我好少係BK留言,講呢段野希望幫到真心想了

原帖由 edpdtsh402 於 13-10-24 發表
我好少係BK留言,講呢段野希望幫到真心想了解YORK的家長。

大仔現在YORK讀K2國際, 課程我好满意, 除左學術 ...
thanks your advice.校長都有睇ek

引用:Quote:原帖由+Toffee888+於+13-10-22+發表y

原帖由 kinglily 於 13-10-24 發表
講返主題,閣下的發表想表達york不是好學校嗎!?你認為不好,大可以不去in,in了俾埋offer你,又係度踩人 ...
一句“我估個個都收”何以令家長們覺得我"踩
"學校呢!?係咪太敏感呢!?點解你地唔會理性啲企在我這個媽媽角度看,我認为孩子的表現如此差勁到我不抱期望會收呢?言者冇心,聽者有意。校長睇到,我都係咁講,我只是發表,孩子的問題,請不要著眼點在學校。如果令太多有心挑戰的家長不安,請版主把此贴關了吧。

回覆:Tzekiumommy 的帖子

體驗到,怕了!

引用:回復+kwokbobo+的帖子 [size=10.5pt]依你

原帖由 Tzekiumommy 於 13-10-25 發表
回復 kwokbobo 的帖子

依你的說法,根本不需要有平台讓持不同意見的家長進行討論,我覺得EK是容讓持不同意 ...
同意,越睇越奇怪,這個是論壇,就是收集不同聲音去俾家長分析,選一間合乎家長經濟原則,切合孩子成長教育的一所幼稚園。我真唔知一句“我估咩人都收”可以咁hard feeling!如果york的用家只能接受好聽的說話,讚美學校的説話,就失去這論壇的意義了。York有幾好,簡介會校長巳經講得好清楚。我所在乎的是,是否適合孩子。我所認識的用家都對york讚口不絕,所以才去申請,聽簡介,面試。
每間學校,都有優點和缺點,取其最大優點,包容其小量缺點,再切合孩子性格,家長個人期望,就得出一間心水幼稚園。好聽要聽,坏的也聽,再進行分析是家長要做的事。

引用:+本帖最後由+Tzekiumommy+於+13-10-25+23:4

原帖由 Tzekiumommy 於 13-10-25 發表

引用:Quote:原帖由+BALL_B116+於+13-10-28+發表

原帖由 藍藍媽 於 13-10-28 發表
唔知其他人點睇,我自己hesitate 的就是“明買明賣“這一点,去完簡介會,我都好欣賞佢地教英文的方法,但 ...
你講得好好,好似真係没有作品,感到來這間kg讀就是为小學打拼!

引用:Quote:原帖由+drivertang+於+13-10-28+發表

原帖由 confidence 於 13-10-28 發表
用家維護學校,可以明白!連非用家都長遍大論加比喻去维護??
可見校在短短简介會的 ...
哈哈哈哈

引用:我唸只係大家的觀點與角度完全不同,大家的

原帖由 Tzekiumommy 於 13-10-28 發表
我唸只係大家的觀點與角度完全不同,大家的信念也很不同。所以,York的帖子永遠也落得此下場。正所謂你有你 ...
agree

引用:人人都收+???++無用腦既人先咁說+

原帖由 Winwin723 於 13-11-08 發表
人人都收 ???  無用腦既人先咁說
請。不。要。人。生。攻。擊。小心言詞,身教呀家長。

引用:Quote:原帖由+Toffee888+於+13-11-08+發表

原帖由 Margaret66 於 13-11-09 發表
其實不是用家的我也覺得你言詞不當,説什麽in得差也収,又話係人都收,其身不善,先挑起火頭,竟然反過來叫 ...
你點笑都好,《人生攻击》就係唔啱!有什么權可以話人冇腦呢?咁都幫得落,我唔知天理何在!

‹ 上一主題|下一主題