用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請問有冇人讀緊新加坡國際學校?
go

請問有冇人讀緊新加坡國際學校? [複製鏈接]

請問有無新加坡國際學校家長?本來想小女入讀,亦覺得呢間學校不錯,但知道的不多,希望有家長幫幫忙🙏🙏

4    0    0    0

引用:想知道什麽?

原帖由 Jane1983 於 15-09-21 發表
想知道什麽?
你小朋友讀緊呀?我個人覺得呢間學校不錯,之前有個唔太熟嘅朋友個女讀,好似幾好!想知道功課同教學如何,讀完是否一定要去新加坡繼續升大學,主要用英普,中文點呢,最重要每個月幾錢,好似要買債券!!!!幾多呢?十萬個thank you

引用:初小好少功課,小一無考試,一星期五日,有

原帖由 Jane1983 於 15-09-21 發表
初小好少功課,小一無考試,一星期五日,有2、3日係無功課的,有亦是一樣起、兩樣止。教學認真,老師有開心 ...
真係唔該曬!佢係面試過程,我需要留意什麼?或者怎樣面試?另外我知道學校係簡體中文,不過你覺得有冇影響?thank you

回覆:elmostoney 的帖子

我個女讀緊K2 ,打算小一入SIS ,所以想知道小一點考定係直頭k3轉Sis ,由於佢間幼稚園都係中英普,所以唔知轉K3定小學教比較有優勢D

另外想問係米年年買債券?

回覆:Jane1983 的帖子

唔好意思仲想問多樣野😁,我知道新加坡英文水平同普通話水平唔差,但新加坡人D口音怪怪甘,SIS老師英文是否新加坡口音,貶義的意思,只想清楚了解🙏thank you

謝謝你的分享,請問幾時SIS開放日?

Jane1983  每年3、4月  發表於 15-9-22 07:23

回覆:redchow1111 的帖子

唔好意思仲想問多樣野😁,我知道新加坡英文水平同普通話水平唔差,但新加坡人D口音怪怪甘,SIS老師英文是否新加坡口音,👉"沒有"貶義的意思👈,只想清楚了解🙏thank you

請問你小朋友幾時開始讀SIS?幼稚園開始?而家小朋友讀咩班!希望唔好介意

Thank you 我都明白

回覆:redchow1111 的帖子

多口問句!我知SIS行IB課程,甘請問有冇人和升學大學機會高嗎?定一定要飛去外國讀書?

Jane1983  本地和海外都有  發表於 15-9-23 07:31
‹ 上一主題|下一主題