用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 分享部分小學小一面試內容
樓主: 甘恩
go

分享部分小學小一面試內容   [複製鏈接]

甘恩 發表於 16-10-23 11:09
29/10才second in,所以我不是太清楚。但有經驗的家長說會再考學術和集體遊戲。 ...

應該考既野同1st in差唔多,不過小組會細d ( 好似1:5) 考得清楚d.

Soundervolt 發表於 16-10-23 12:13
呢尐帖除咗最有建設性之外,仲十分受面試班歡迎,可能面試班將会教用衣架掛衫,熨斗熨衫,煮飯洗衫……:ha ...

絕對會。

本來學校係想會從生活認知方面認識個小朋友。但客仔連生活認知都要上班先安心,咁demand and supply面試班都會跟進啦。

甘恩 發表於 16-10-23 12:24
唉!阿仔話咁多間表現最差係SPB,我不知幾擔心。佢仲自我安慰:「SPB唔收我,其他學校收我咪得囉!」真係比 ...

呢間好多時出乎意料。

3hearts 發表於 16-10-25 22:43
very useful thread!
樓主, spcc only lasted 45 mins? my friend's boy lasted almost 1.5 hour but no o ...

無關係。官方話約1小時15分。有人面45min, 有人面2小時,兩個都有2nd in.  好多面官方標準時間無2nd in.

陽光點的歌 發表於 16-11-12 15:55
唔好理班酸民!咁都叫曬命???真想用粗口鬧班人!要繼續分享,做自己不用理別人!
係有道理的提點當然要 ...

我都俾人無啦啦話我有提子味播。

無所謂架, ek本來就好多"醋"        底既人。
‹ 上一主題|下一主題