用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 苦惱SC vs SPK
go

苦惱SC vs SPK [複製鏈接]

睇番以前啲posts, SC學術好似好好,對考小一有幫助。SPK吾係吾好,冇net冇pth, 有6、7成入得番SPC. 但如果入吾到SPC, 咁點同其他好似SC般的去考小一呢? 有冇經驗的jm分享下?

2    0    0    0

引用:Quote:原帖由+sun329shine+於+15-04-06+發

原帖由 winnietingting 於 15-04-06 發表
( , 有6、7成入得番SPC. )   得6、7成咁少?!
應該話從來冇人知有幾多成,官方係不保證升SPC。

引用:回覆+sun329shine+的帖子 其實番學路程遠

原帖由 nicoleleelee 於 15-04-08 發表
回覆 sun329shine 的帖子

其實番學路程遠近都係一個好重要既考慮因素.
nicoleleelee, 就係返SC or SPK車程時間差吾多。。

引用:Quote:原帖由+sugarbun+於+15-04-09+發表今

原帖由 picture 於 15-04-09 發表
Oh 我當年唔知寶,好hea D甘考k1 時才2 萬6一年。
picture, 請問你知唔知/認為SPK多要家長参與的活動嗎?Tks.

引用:分享多小小。 我認識3個SPK(巳SPC+P2,+K2+

原帖由 picture 於 15-04-12 發表

我認識3個SPK(巳SPC P2, K2 and K2)
picture, 多謝分享,我女現時讀的N班係比較走國際班路線,所以上堂係容許蹦蹦跳跳或走來走去以追求自我探索答案(當然有環節係坐低聽故事訓練專注力),她亦非常適應,真怕SPK或我女要彼此適應大家。

‹ 上一主題|下一主題