用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大家覺得叩門信有用嗎?作用大嗎?
go

大家覺得叩門信有用嗎?作用大嗎? [複製鏈接]

回覆:大家覺得叩門信有用嗎?作用大嗎?

如果大熱未必大作用,但有d學校係會mark低你幾時來信的

引用:Quote:shirleyysy+發表於+12-6-29+01:02+我

原帖由 winnie@pooh 於 12-06-29 發表
如果我係校長, 我會覺得掛號信... 好似強迫我收同睇, 有少少反感及無誠意。 ...
我寄過一次,無掛號啊,唔知有冇睇。

wbrenda 發表於 12-6-29 13:56
我叩到個間咩都不收,只收一張form and 派位表。
我都叩過一間係只收表,咩都唔收..

冬菇仔 發表於 12-7-2 13:18
想問大家,求位信是幾時交架?
派位前我已寫定頭果幾間既叩門信,上網有表既都印定填好,文件印定曬,相片準備了
之後派位衰左,就成疊交,但有d學校會check你果疊野有d咩,簡番封信出黎話唔收的
咁去in之前我又再寫定另一封信,話個女慢熱啊,面試可能表現唔到佢既實力等等,但係點點點
就去in之前寄出,咁in左之後果一兩日內學校就會收到,
之後有心的話,一個多星期又再寫,可能交代小朋友最新派到既成績表咁樣囉.

但每封也要有d唔同,唔好上網抄

小露比* 發表於 12-6-29 12:06
有人話我母校有2nd in 完左,,
但乜有咩........我只知我地九號面試完,,15號前知結果就16號去註冊
無理由有2 ...
我果日聽到有人講我呢邊有間有3rd in...

wbrenda 發表於 12-7-2 20:53
回復 k_lego 的帖子

因為間學校只把機會有誠意那一群, 111
我in咁多間得一間有好認真in家長, 果間只入waiting.. (甲三)

有一間就2個一齊入, in得5min左右
‹ 上一主題|下一主題