用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園2nd in謎思
go

學之園2nd in謎思 [複製鏈接]

引用:佢4月中先通知有無2nd+in,搞完都5月先出結

原帖由 starry_night 於 15-03-18 發表
佢4月中先通知有無2nd in,搞完都5月先出結果啦。到時先話收唔夠學生,佢分分鐘5月尾先call waiting。
到時 ...
搵自己笨?千幾個application 得個百幾個位

回覆:學之園2nd in謎思

為左LH既中文(中英平均)而放棄Vic ,好出奇?

鐘意LH細校同英普班,而放棄st cat ,好出奇?

LH 既PN直升K1,劍鳴同st cat 都唔係,揀LH,好出奇?

其實每個父母都有自己既preference ,只睇名氣(坊間既名氣)去比較,太膚淺吧!

我識朋友「家底豐厚」因為教育理念問題,揀學卷幼稚園放棄st cat。呢個世界好大架

引用:好似睇過啲post,+上年未有second+in安排時

原帖由 bbchu2013 於 15-03-21 發表
好似睇過啲post, 上年未有second in安排時,學之園都係分兩批出offer?
係分2批出offer

回覆:學之園2nd in謎思

我初時以為學之園好谷,好commercial (錫哂d叻學生,同淨講錢)

錯哂!品德,規矩行先!小朋友有問題,不單唔會嫌你煩,仲好樂意同家長聯手教好佢。鼓勵獨立自理(唔準做公主,王子),體能發展(唔係只求分數)

但課程係深架,就住P1考試而調較,無計。

校長有威嚴而好有heart,好有心機分享教育心得。

引用:LH+都几多打手,不过P1+placement同SC比,

原帖由 73662710 於 15-03-27 發表
LH 都几多打手,不过P1 placement同SC比,距离都好大,主要是指一线的直私。
你可唔可以寫繁體字呀?!
你知唔知香港有幾多間私校又有幾多間直資?什麼是一線直私?請指教!

SC幾時有公開過小一入學資料?你識哂全部學生?

有用家分享就係唔鐘意聽,係要道聽途說,陰謀論。

‹ 上一主題|下一主題