用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學知園面試歸來
樓主: babykellie
go

學知園面試歸來   [複製鏈接]

回覆:學知園面試歸來

我覺得每個環節好短時間,小朋友未warm up就要轉班房。

引用:校長單獨冇問問題喔⋯我地成班家長填完問卷

原帖由 suki.ywk 於 14-03-14 發表
校長單獨冇問問題喔⋯我地成班家長填完問卷,就得叫名坐低。校長就行入嚟坐係中間介紹下,然後大圍問大家有冇 ...
我係凱帆面試,校長一個一個小朋友叫出黎,問一題問題就比禮物,我見每一個都mark底,唔知係唔係比分。

我覺得學之園係我考咁多間最深既一間。

第一部份問完物件後,就同我女講"媽媽口渴,你會比咩媽媽呀?" 我女識比杯,接著老師問這是什麼? 我女答水,其實我覺得我女答得岩,但老師要的答案是杯,我女答唔出,就問什麼顏色?

同埋最後我女拎左本書講其中一頁,講pigpig,老師即刻拎本書看是什麼動物

學之園是我女最後一間面試學校,我感覺到他一次比一次進步,雖然只做到8成指令,但我已經好安慰。

收與唔收都唔重要,最緊要媽媽已盡左力,阿女又無喊。

cpc608  agree  發表於 14-11-1 23:46

引用:Quote:原帖由+b_mami+於+14-03-18+發表inte

原帖由 Huchimum 於 14-03-18 發表
喺幾件物件中叫小朋友拿杯,書及臘筆給老師,叫小朋友説"杯"和拿杯給我飲水。PS: 我係in 英文的。

...
Me2. 我女都係用英文interview
但老師問,媽媽口渴,你會比媽媽什麼? 我女答water,其實我覺得岩,但老師一定我女答cup.

‹ 上一主題|下一主題