用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SKH VS PC
樓主: carcarli
go

SKH VS PC [複製鏈接]

超大男仔、無弟妹、兩間都係am offer,天主教徒,住港島區,大家會點揀?實際環境唔允許搬屋,港島去PC交通不便,但有龍支持
去SKH交通舒服3年,但未考過小學覺得有D危。

1    0    0    0

回覆 alanyeungsl2011 的帖子

點都會試下唔同學校,除了co edu, db外,港島多學校好過PC嗎?st james、st paul boy同PC差不多嗎?

我仔非常普通,無論讀邊間都一定會好好會安排外補,按家庭背景、阿仔能力係唔會入到co edu , db. 原本想抽st joe, 心儀st paul boy,漁翁撒網式的試,係咪PC實際D?

回覆 alanyeungsl2011 的帖子

我知道入培正無得抽,所以如果PC係好過灣仔區無咁熱門的學校,我就求穩去PC

回覆 swytca 的帖子

我住個到無地鐵,要搭程小巴出銅鑼灣再轉103,落車位行去103都有少少距離,其實點都要一個鐘頭先到,來回2個幾鐘,外補都少左時間架。自己唔係最心儀培小,但要向事實低頭,裝備小朋友公海戰太難,付出好多都可以無offer
我唸培小本來已經好唔錯,亦希望可以俾仔仔一個愉快童年。
‹ 上一主題|下一主題