用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果係你,會唔會搬?
go

如果係你,會唔會搬? [複製鏈接]

Vickyblah 發表於 15-7-7 23:54
咁啱屋企人有層樓係九龍放租(校網40),比起以家層新界自住樓細百幾呎(九龍樓實用得三百尾),有兩個囡。 ...
首先九龍層樓係邊個o既?? 要唔要交租?? 經濟如何?另外老公支唔支持??

我當年都係新界搬九龍, 老公一樣唔鍾意....
最尾係搬左, 但係呢幾年一鬧交, C6就會拎出o黎講....

所以要好好傾清楚, 同埋諗諗間學校值唔值得你搬!!!

Vickyblah 發表於 15-7-8 09:53
多謝你意見。層樓係近親,親戚都支持,因為本身都會放租。支出唔會差太遠,本身老公返工都出九龍。油費反而 ...

講多少少...

我當日搬其實唔係校網問題, 而係車程問題,
我大囡當年o既PN offer 一係過海, 一係九龍塘
新界去就點都遠, 所以我想搬近D
最後九龍過海返左一年PN!!

另一半唔支持真係好煩,
不過最好彩係, 囡囡考K o既時候都有唔錯o既offers (有過海有九龍)
仲考到新屋10分鐘步行距離o既好學校,
老公先無咁多埋怨!!!

回覆 Vickyblah 的帖子

同埋40校網係咪好好???

回覆 Vickyblah 的帖子

荃青區個間去屋企有幾遠??

出年會唔會再考K1??

Vickyblah 發表於 15-7-8 18:02
我唔一定要搭校車。可以自己接送。校車路線真係睇彩數。
如果係想抽獎, 可能要睇睇個校網值唔值....
一陣搬完, 抽唔到 (touch wood)

我怕你同另一半有排嘈

仲有就係, 可能你老公唔想租親戚樓,
欠人人情....
‹ 上一主題|下一主題