用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09/10 羅福道 K1 A.M. 既媽咪/爹地 得閒入黎傾下 ...
樓主: JOANYEUNG
go

09/10 羅福道 K1 A.M. 既媽咪/爹地 得閒入黎傾下 [複製鏈接]

我囝囝叫Kiu Kiu  - N Blue(a)大家多多指教!
   0    0    0    0

Hi Fung Fung ma, Matthew ma, Bryant ma,
nice to meet U all !
我住天光道,囝囝搭6號校車, 尾站上車, 頭站下車, 好正!
係呢, Bryant ma 你住九龍城邊處呀? 無校車到真係好"lei hei", 搵唔搵到保母車呀?

原帖由 annachik 於 09-9-8 13:24 發表

Thank you, Mattew mami ~~
school bus 平好多, 包 taxi 一個月收我千幾呀 !!!!

Joan, wa, 好正 wor ! 我住沙浦道, 學校話無 school bus 入九龍城 d 內街   ... ...

咁附近一兩條街校車到唔到呀? 或者行出外街呢? 我同阿仔返學都行過去隔離街個站上車, 因為屋企樓下係頭站而隔離街果度係尾站,上車時間相差35分鐘, 阿仔可以唔洗咁早起身!

hi, Matthew Ma & Adrian Ma,
我地d小朋友返左幾日學姐,比d時間佢地啦,頭幾日返學我問阿仔老師教d咩呀?玩左d咩呀?佢一係話冇,一係唔答,不過今個星期就好d啦,我叫阿仔記住學校首放學歌點唱放學教我唱,點知佢真係記住唱返比我聽!慢慢黎啦,我地會見到佢地一日一日進步既!

原帖由 kunbe 於 09-9-10 08:27 發表
但回頭一想, 點解老師唔寫通告或便條俾家長呢?

Hi, 我個仔個班主任第一日返學同我地講過,佢地會間唔中叫d小朋友帶d物件返學,但唔會出通告,目的係想訓練下佢地,其實冇帶都冇所謂,如果一定要帶返學既,老師就會出通告啦!

Hi 各位媽咪, 你地有冇想過今個星期六約埋一齊去聽家長會呀, 多d人開心d嗎, 又可以互相認識下!

Hi icbb1230,
如果冇以下証狀就唔洗驚啦,

3-6小時內迅速發高燒(37.8度以上)及肌肉痠痛
80% 以上會有嚴重頭痛

沒有流鼻涕但有咳嗽及喉嚨痛                    
少打噴嚏(較不常見)

37.8度以上的高燒會持續3-4

嚴重的全身性肌肉痠痛,關節疼痛            
大多數人會有發燒惡寒

持續有嚴重的疲勞感與虛弱        
扁桃腺會腫
有嚴重的胸部壓迫感

你地有冇問小朋友響學校玩d咩ga!我聽阿仔講都幾開心喎!
先前話老師比火車佢地玩(有路軌果d),禽日又話老師教佢打關斗重響張床上面6黎6去,打左幾個比我睇,真攪笑!
‹ 上一主題|下一主題