用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園N 班有功課嗎?
go

學之園N 班有功課嗎? [複製鏈接]

細佬明年想報讀學之園 (海逸豪園) N 班。請問學之園N 班有功課嗎? 周末有沒有親子功課 ? 另外,運動會、旅行、表演會在周末還是平日進行?
   7    0    1    0

回覆 hoihoima 的帖子

THANK YOU. 家長與老師校長茶聚一年會有幾多次? 因為我和丈夫在平日很難請假

我是中學老師,平日根本無可能請假。爸爸的工作也很難在平日請假。看來,學之園不太適合我們......真可惜

回覆 kitmantsoi 的帖子

THANK YOU. 請問課程深嗎 ? 我唔想仔仔日日要認字讀書,想佢在PN 時可以輕鬆一點,唱下歌,講下英文,開開心心返學。

以前大仔讀 St. cat. PN 時,母親節、父親節、表演、旅行.....等都在平日,所以想細佬讀第二間,我可以多一點參與學校的活動。

回覆 HauMiranda 的帖子

K1 就認錯字,咁難?! 現在做小朋友,真辛苦。

很矛盾。我覺得PN 的小朋友應該係開開心心,日日唱下歌,跳下舞,畫下畫,聽下故事就夠,但係又怕佢升唔到好的 K1 或小學。都唔知點揀好。
‹ 上一主題|下一主題