用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才(旺角) 小一入學申請
go

優才(旺角) 小一入學申請 [複製鏈接]

我交去TKO都有同感....counter職員無咩表情...番幾番我交去的資料就話ok.... 我問咁張cheque有無寫錯...佢就睇睇話無ok....咁我問佢有無收據or ref.佢話無...到時會寄信比我哋...心諗你唔見咗份表, 我都吹你唔帳....無憑無據

Miranda05 發表於 12-5-23 16:03
我交去TKO都有同感....counter職員無咩表情...番幾番我交去的資料就話ok.... 我問咁張cheque有無寫錯...佢 ...
如我所料今日真係收到佢哋Tel 話我哋開錯支票抬頭, 要我哋開過寄返去 MK ....
一早我已問清楚你哋資料齊唔齊.... cheque有無開錯 (已經做埋你哋嗰份....)

yhn 發表於 12-6-5 13:42
如你所料開錯支票?!
人地張form清清楚楚寫明台頭要點寫,你都開錯,你究竟想玩自己定玩人地啫? ...

我當然有對過晒先交....就係覺得佢哋求其/又無ref (係態度的問題, 及員工係代表間學校)...
宜家佢打嚟話我錯, 我都有同佢無可能你"同事"都對過.... 咁而家又要我哋去or寄多次我都無辦法(無論我開對or錯我都要換架啦)....
你話我想玩自己定玩人地, 我無咁得閒我唔係淨報佢一間....

yhn 發表於 12-6-5 14:52
因你話「如你所料」嘛!
既然你和校方都check過台頭同金額都冇問題才交收,而你又預咗張票有問題,咁一定係 ...

如我所料.... 係指佢哋態度求奇(hea住番2番資料就算, 正常人當面都會問清楚資料有無錯/張cheque有無寫錯,
免卻煩惱) 如果有系統地對齊所有資料,大家即時提出唔駛大家再額外再浪費人力物力

再者佢都無話我簽名有問題.... 我19/5交....到今日5/6先話唔對究竟邊個有問題/錯.... 無人知

如果唔應同, 不喜勿插 !!!

引用:Quote:Miranda05+發表於+12-6-5+15:11+如我

原帖由 SumSumBB 於 12-06-05 發表
你自己簽名有問題,學校職員又點會知呀?
今日出到MK諗住親手換票免得再有任何枝節發生錯漏…去到職員跟本找不到我哋張票,由於咩收據/ref 都無已經帶整份我們自行copy Form /Portfolio/cheque比埋佢睇…佢哋找不到。
最後請願放底多張cheque比佢哋(最多咪過多次$50)免得再去一次。
由頭到尾想講就係哩個問題…學校唔係第一年收表,亦知有很多的申請,但職員求奇的態度,就係另到大家加添不必要的麻煩。

回覆:優才(旺角) 小一入學申請

坦白講我跟本就平常心,從無態度唔好…相反只見個姨姨找來找去、又上教員室找都找不到…最後佢成箱咁話你自己睇吓都無。
跟住又話可能TKO未送過來又係你哋話一定要去MK。。
我只想講有兩個center的時候,好容易有地方出錯。校方係咪應該有系統的安排(如不同Center有個別的編號check都容易d or 其他方法…)及前線的職員應該態度認真去核對一下所有的資料,唔好成份只番2/3頁就叫Ok你走得。這方面係管理的問題,跟係咪好學校係兩個問題。

‹ 上一主題|下一主題