用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?
樓主: 小時了了
go

書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?   [複製鏈接]

little_yolky 發表於 15-6-11 17:17
但我舊年書展訂未來兒童, 佢哋收錯錢, 後來台灣打電話俾我, 話退錢麻煩, 送多3期即訂18個月, 咁如果我今次 ...
冇記錯,書展訂未來兒童好似係讀書人攤位,打電話去問問,不過妳女係咪可以睇未來少年?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

little_yolky 發表於 15-6-11 17:27
唔係讀書人。
未來兒童係阿妹睇, 因為家姐只鐘意古典小說, 唔鐘意科學, 阿妹就汁都撈埋。佢哋兩個興趣差咁 ...
咁係邊間?
Learning to Read, Reading to Learn.

karenlyk 發表於 15-6-15 12:56
好期待書展., 亞女都想訂未來兒童/ 少年.

未來兒童/ 少年.邊本好呢?
未來兒童同未來少年有時題材一樣,但深入程度不同,雜誌自己定位係9歲以上就未來少年,以下就未來兒童,當然,實際上每個小朋友都可能唔同體會
http://junior.gkids.com.tw/ <-- 未來兒童

http://future.gkids.com.tw/ <-- 未來少年

最實際梗係小朋友試閱過再決定啦

小曳人 發表於 15-7-20 14:43
續訂無乜好處,只係多送兩期新嘅,買多兩句就話:你要嘅咪攞幾本舊架囉!
...
如果覺得態度唔好我會去第二間訂,今年未來兒童好多好多好多檔有得訂,不過上年訂左兩年,今年冇問
當然送野唔係必然,但態度好重要,禮貌地解釋我就冇乜所謂

小曳人  嗰時俾咗錢喇!以後唔去新雅訂!  發表於 15-7-21 13:46

Cherishvalue 發表於 15-7-21 12:08
我前年買修煉,放左在書架兩年D細路碰也不碰,今個暑假細仔幾日看完! 而家買埋前傳等呀仔煲

...
呢個就係點解圖書館有既書都要買既原因

不如大家講下訂未來兒童/少年既情況,睇下邊間最優惠,下年幫襯

[上年] 係南亞圖書訂左兩年未來兒童,送六個月+兩本舊未來兒童+一本舊未來少年+八本故事奇想樹 [/上年]
‹ 上一主題|下一主題