用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91區排位
樓主: LOVEIS
go

91區排位   [複製鏈接]

ckh311 發表於 14-12-13 13:16
其實91網除大家所講嘅頂頭大熱同4寶之外,個人認為中間個d學校嘅成績同口碑都好接近,所以大家先咁難揀:thi ...
如果乙一揀大熱個幾間,乙二要填得好穩陣
如果乙一揀二線個幾間,唔駛諗邊間易收,因為間間都好接近,揀間最心儀就得,但乙二要填得更穩陣,因為乙一揀二線都唔入,代表編號好後
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

喜樂果子 發表於 14-12-18 09:27
2間我都去過, 不過沙循比我感覺傻勝D,其實傳統來說, 循導辦學不差, 那區的循導都會係搶手貨, 就算未必係一 ...
但我見mrwong39提供既資料,沙循0係2011-2013適齡學生越黎越多既情況下縮班,有冇人知原因?
Learning to Read, Reading to Learn.

buddaau 發表於 15-5-15 14:27
大家係唔係都覺得寶校好神秘呢? 舊年我排, 甲乙都係 1, 一胡, 2, 蕭小, 都唔入, 最後入左信義, 等我帶大家 ...
非常好既分享,感覺好人性,唔係冷冰冰只講數字
‹ 上一主題|下一主題