用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 唉~~~
樓主: treema101
go

唉~~~   [複製鏈接]

協小講明唔收返? 收返成93個都冇機?

我聽人講協小唔收派入培道機會真係好微... 不如你試其他BAND 2 直資, 因為津校九龍城BAND 2 選擇唔多.... 男仔反而好D仲有間鄧鏡波 BAND 2尾頂下...我見女生多數入德蘭

比我我會試何東...BAND 2 女校, 不過要過海

treema101 發表於 14-1-6 17:08
我心目中想培正 (只收番培正小 d學生) , 但可以直接send 信給學校校長 , 佢地會唔會收到都當收唔收到嫁??? ...
我朋友囝囝讀培小, 全級考190/240都緊入唔返培正.... 佢地收外來生係要有成績+特異功能

以我所知上年協中有收1-2個協小成績 E grade... 當中都係靠田徑收番

亦好担白講,就算上返協中成績都追得辛苦。。所以我建議試band 2直資。。。

Sasaalan  同意  發表於 14-1-7 10:40

有冇考濾直資基督教崇真中學? BAND 2A , 校風好又係英中... 我囝讀緊,我覺得OK... 坦白講我囡又係協小,她考緊D grade... 我都打定輸數, 打算過2年報考埋崇真再等協中

其實協小校長亦曾好用心良苦咁同我講過協中係英中, 對收生好有要求... 如果成績唔達標勉強上到去都好辛苦仲會拉底公開試學校成績... 請你返屋企想辦法令你女兒達標... 所以我返屋企都狂操個女...幾經辛苦考到D grade 77名內...果年我囡才小一...所以我明白樓主感受,但實際地我會報定其他直資再等協中結果, 因為怕派得唔好...叩門無成績真係冇so...三思
‹ 上一主題|下一主題