用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 囝囝已2歲2個月, 仍然只有半歲BB的能力. 唉..... ...
樓主: chlohong
go

囝囝已2歲2個月, 仍然只有半歲BB的能力. 唉..... [複製鏈接]

回覆:moonZena 的帖子

我個仔而家12個月,仍未識轉身,由瞓變坐,又坐唔穩,唔鍾意用手揸野,因出世時缺氧,照MRI時發現腦部有少部分損傷(肌肉控制),而家去做緊pt/ot/推拿/針灸

我都十分擔心!眼見咁多親戚朋友既BB已經學行

回覆:諾諾爸爸 的帖子

諾諾爸爸:
看完之後,心真的好痛!多謝你!
其實我都未知bb咩事,他很活潑,經常笑,又開始識講爸爸媽媽,眼係睇到耳又聽到,仲好鍾意叫人幫佢企起身,但無奈佢腰唔夠力隻手又唔願揸野,e生只話發展遲緩,要再大d先可以睇到有冇其他問題

回覆:chlohong 的帖子

咁有冇得醫?
大家要加油!俾多d正能量BB!!
你有冇fb?我pm你一齊互勉吖

回覆:chlohong 的帖子

有冇試過針灸?

回覆:盈璇謙 的帖子

大家加油吖

回覆:wynsie0307 的帖子

我個仔前兩日發燒導致抽筋了,e生話前後出事到call白車到e生落薬到停止有成30分鐘,e生話屬於非典型發燒抽筋

昨日做了䐉素描又話唔關腦癱的問題,今日又叫我再做腦電波,擔心會唔會有羊癇症

請問如果之前冇腦癇問題,會唔會因為發燒引發䐉癇?

原來抽筋真係好恐怖,我見到亞囝冇反應又硬曬又反眼,我嚇到差d暈低

‹ 上一主題|下一主題