用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

兒童戲劇班B班 -- 係 10:45-12:00pm

原帖由 915sooky 於 09-10-15 14:02 發表
有冇人係兒童戲劇班B班呀,我唔記得係幾多點至幾多點呀?

我阿女都係話唔知, 但呢排成日唱  dancing dancing, our be dancing.....

原帖由 cps113 於 09-10-15 22:24 發表
我都有問阿女知唔知要表演, 佢都係話唔知,

但呢排成日唱快樂的一天開始了.

著"便服"就可

原帖由 Chickee 於 09-10-15 10:19 發表
我都想知要唔要著校服呀!

昨晚我問阿仔, 知唔知星期六要表演, 佢話唔知喎。咁我問佢近日有無練習d咩歌, 佢話係快樂的一天開始了。

好呀, 但係到時唔知點相認..
我女叫文慧  上午幼低第四組.  你女呢?

原帖由 natalielin 於 09-10-15 01:04 發表

我女又係a2呀,之後水墨畫,佢2個可以一齊玩喇!
聽日記得就問老師係咪有得參加先,不過一早9點返左去,下午又要返去,怕好攰呀,同埋只可以一個家長,咁妹妹同daddy冇得去~ ...

你有冇玩開facebook呀,  如果有, 不如你比 email address 我, 我@你, 果边都有D創價媽咪架..

原帖由 natalielin 於 09-10-15 23:10 發表

我女叫洛遙呀,係下午第一組!
等佢地自己玩,應該好快會熟~
文慧鍾意水墨嘛?洛遙話好好玩,不過好臭bor~

不過我地住得遠,一諗起要好早出門就驚,我地住天水圍架,而家返9:00am

你知唔知學校附近有咩岩3歲學 ...

Hi

I already add u (Carey), pls cfm me la...

你小朋友係边班? 上/下午....

等你cfm后,我才介紹其它soka daddy/mummy比你

原帖由 加而晴媽媽 於 09-10-20 23:00 發表
我都有fb架,add埋我喇. :)
(Pls Check PM)

Hi

I already add u (Natalielin), waitg u cfm me .. tks

原帖由 natalielin 於 09-10-19 23:58 發表

我有開呀,不過冇upload野,因為懶,只係開左,haha~

[email protected]

應該都屬於油尖旺網 #31....
eeee...  我地同網喎, 請問你小朋友係边班...
我小朋友係上午幼低四....

原帖由 bbkiu 於 09-11-11 22:48 發表
我都亦有同感,幼稚園時已經經歷過一次,依家又要再嚟多一次,都好辛苦,我希望每個小朋友都入到心儀小學! 我想問吓,咸美頓街入唔入到海泓道天主教小學校網呢? ...

hello, 請問你小朋友叫咩名  & 係上午 or 下午?   
我小朋友叫文慧 都係幼低四 (上午)..

原帖由 bubble_bb 於 09-11-13 12:26 發表
唔好意思咁多位!  唔知大家可唔可以幫手....

我小朋友係幼低4, 我想問有無人可以send番10月2日打後到依家嘅"主題學習報告"俾我...呀仔攞咗嚟畫畫, 仲當手工紙剪爛晒.... 我依家剩係得番第1份(9月1至10月2日).. ...

我地呢個網,個個都選, 油天, st mary, 循道... 實行打崩頭..  你又有乜心儀小學 ?

原帖由 bbkiu 於 09-11-13 23:31 發表
我仔仔係下午第ニ組,你自己有乜心儀小學呢?

無得參加表演

Hi Chy1015

聖誕親密襪跳舞表演 -- 我有份ar..

幼低班因為有4組, 所以抽左40位...

個水樽&襪係道具 -- 係12/13 表演完才即場做手工, 佢地有哂工具.. 到時跟住做就ok.

襪要普通大人襪, 因為到時送比人, 最好用對新的, 顏色不限..
一般1公升以下水樽只要放得到入襪便ok.

表演-- 我地有分組, 表演日到時要看指定顏色衫...
1組王色衫, 另1組是橙色衫.

至於你下次有無得參加 --  呢層我不知, 你要 check 返學校 or pta人員.   其實上次都有幾位缺席..

原帖由 chy1015 於 09-11-23 13:53 發表
有無媽咪抽到聖誕親密襪跳舞表演?
我地抽中咗,但缺席星期六(21/11)彩排,因為巧研傷風呀,尋晚仲有少少燒tim.
唔知仲有無得參加表演呢,因為通告注明一定要出席兩次彩排. 打電話問d義工家長又話唔知喎,佢地淨係做联絡工 ...

我哋有幸被抽中,星期六都有去彩排

煒橋媽,

我哋都有幸被抽中,去彩排...  
我號碼係 #30,  你呢 ?  
睇下,下次可唔可以相認到...hehe

原帖由 bbkiu 於 09-11-24 23:37 發表
巧研媽咪,我哋有幸被抽中,星期六都有去彩排,首歌係"聖誔老人來了"嗰日彩排咗幾個舞步,都好容易,若果真係無人答到你,你唯有托老師代問,若再無回音,星期六都帶佢去排練啦! ...

Katharine,

報左團 --  咁開心, 去邊到玩呀 ?

原帖由 jk923 於 09-11-25 12:09 發表
其實我好想參,但最後都無參加呀,因為報左團暫定19號出發,想留返d星期六日黎買野執野。

我諗佢地唔會再联絡你...除非你打去問?
其實d舞蹈好易學, 所以如果你真的想表演, 我個人意見, 星期日照去, 學一學好快上手...你諗諗.....

原帖由 chy1015 於 09-11-27 13:41 發表

AnitaHo,
Thanks for the details info.
原來係普通襪.
好笑!! --
之前個義工家長打俾我叫我上星期日去綵排時,我問佢有無mud野要帶,佢話要帶襪&水樽,對襪要擺得落個水樽(度),吓?做mud?玩變魔術?(我都唔 ...

嘩, 我都想去呀.... 去5日貴唔貴呀?   亞女都未搭過飛機...

原帖由 jk923 於 09-11-26 16:37 發表
去東京呀! 自從有左穎穎都未搭過飛機啦。

係呀你亞女輯相好靚呀 ?  邊間影 ? package 幾多$ 包d咩, thanks

原帖由 Chingmy1002 於 09-11-26 23:58 發表
多謝........我都好鍾意佢依輯相

哈哈哈...我女又係, 一見我開左facebook既happy farm & restaurant games, 佢就乍乍臨走過黎幫我收割, 拾垃圾...etc...  比佢激c ...

quote]原帖由 muichujamie 於 09-11-30 17:58 發表
呀女之前有拎過舅父部NDS玩過,不過佢唔係話好鐘意玩。我都唔會比佢玩,因為佢有散光,所以唔可以玩呢d野!但佢就好鐘意上我的facebook玩個happy farm 囉! 日日都要我開比佢玩!

... [/quote]

唔係呀... 我係大冧把 # 30 ,  所以着橙色呀...
你着王色衫呀? 幾号呀?
12/13到時見喇

原帖由 cps113 於 09-12-1 00:07 發表
..回覆 536# AnitaHo 的文章

請問小朋友喺咪都係著王色衫?

大人细路都着同一色...因為係親子舞蹈...

原帖由 cps113 於 09-12-6 00:02 發表

我係19 號,咁小朋友都係呀係咪?

我係30號,9:45am......

原帖由 天藍 於 10-1-21 12:40 發表
all mama,

想問下各位家長日約左幾點回校???
我的日期和時間就係, 29號 11:35a.m.,
睇下有無緣和大家相見~
‹ 上一主題|下一主題