用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 下學期離開一條龍,返回LH
樓主: fredachowct
go

下學期離開一條龍,返回LH [複製鏈接]

fredachowct 發表於 14-1-14 14:31
之前Pn讀LH, k1入左龍校,覺得唔岩,再考返入去,下學期終於可以返番LH, 超感恩,感謝主,仲有LH 既校長, ...

男仔龍校得民生培正,由LH過去肯定很不慣

但也想提醒下今年揾小一已勁難,幾年后只有更難
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

sbux 發表於 14-1-14 18:03
其實如果一直同學校家校合作,跟LH嘅課程考直資成績應該唔太差,再唔係叩門應該都有信心嘅

...
男仔dragon選擇少,日后的確有機會揾到更好學校
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

snowsuen 發表於 14-1-18 02:13
我都仲挣扎紧是否九月帮個女转去大坑真光,真係好仲意海帆LH.
校車只需35mins.  after seeing ur post..... ...

都要諗下你女果間係真光,樓主果間係民生
‹ 上一主題|下一主題