用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 莦萁灣官立中學
go

莦萁灣官立中學 [複製鏈接]

shala 發表於 16-1-14 13:27
嗰日交完表,在學校外的巴士站等車,有四個筲官中的女學生,聴到其中一個在講粗口,嗰一刻真係有d後悔交左f ...
我個fd個fd都遇過兩個極品(佢話睇落似中四/中五),搭地鐵企唔好,個背囊撞到人幾次,人哋客客氣氣提佢揹背囊要小心d,佢哋即爆鬧返人轉頭,又話人影佢相,後嚟仲報警,大大聲叫人唔好走以為人哋會驚,人哋冇走同佢等警察嚟,點知等等下佢兩個唔知係未驚遲到想走,咁到我fd個fd唔比佢哋走,叫港鐵職員截住咗佢哋,後嚟警察嚟到,入房傾咗半個鐘,果兩個學生其中一個同人道歉話銷案

shala 發表於 16-1-14 18:21
是否這所中學?
係呀! 啱啱個fd喺fb講緊揀學校好煩,我講笑話揀呢間囉~ ek有人講緊,佢個fd見到話仲記得,講返都仲嬲嬲哋,唔知點解初時好聲好氣換嚟咁嘅回應,佢話仲記得同警察傾到咁上下,另外果邊過嚟話個學生話同佢道歉,之前咁惡搞到件事咁先話道歉,佢話冇接受,問咗警察走得,經過見到其中一個學生(個書包係咁撞到人果個)企咗喺門口,鬧返人轉頭同報警果個冇出嚟,佢拋低一句會通知佢學校就走咗!

shala 發表於 16-1-14 18:26
我都知每間學校總有曳人,但嗰日同小朋友一齊,所以佢話點都唔會入呢間學校

...
咁快決定?交咗表唔去in?

shala 發表於 16-1-14 21:30
就係自己失茦,冇去實地考察過就交表
呢間一定二?

shala 發表於 16-1-14 22:25
是二

佢唔想冇得迫,入到去唔開心第時怨你,不過都要比佢知每間學校都有人會講粗口,但一出門口就...爆粗又比你咁啱遇到就有時都睇下講咩粗口,pk之類現今社會都接受咁滯,我前幾日聽到個女校學生,講每句嘢都加個(男性性器官),咁樣就真係好核凸!

shala 發表於 16-1-15 00:55
如果假設自行放棄唔去面試的話,但到統一派位時,touch wood被派入這間學校(因要30所學校,東區好少學校揀 ...

真係唔知,不過Check到又點,我諗唔會特登問返佢點解冇去interview掛,如果係我阿囝咁唔like,派到都會試下去叩門
‹ 上一主題|下一主題