用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 仲未有N 班offer 的 2010 細 B...
go

仲未有N 班offer 的 2010 細 B... [複製鏈接]

唉... 有無媽媽同我一樣呢? 女女係10月細B, 有2間都係waiting list, 有幾間知係細B 就即頭話唔會IN, 要到適齡入學先可以交表再睇下有無位做插班生..  

大家呢個時間會做D咩呢? 會唔會都照交表先?

有朋友就話可以得到7月先再CALL 學校, 到時應該係交書補費, 做校服的時間, 可能會有較多位退番出來..

唉, 真係好心急...
   0    0    0    0

tam_BB, 我都係想揾香港線沿線OR 葵青區架, 但都放棄左啦, 要揾D位置再駁車的, 但好多都話: 我地已經有好多小朋友waiting, 你交左form機會係好微...

不過唔交連機會都無.. SO學你話齋係會照交先..

聽聞大約要5K - 6K 一個月....

嘩.......

係啦.. 好多都係得番PM CLASS.. 過3千我都已經覺得好貴啦..

係呢, 你女女果間在邊區架??

man_0702 發表於 12-3-19 23:33
我報左7間~1間未IN, 英藝收左, 但我無比雜費呀, 我話下學期先返所以佢9月先收我書簿費, 我仲有時間可以7,8 ...

咁英藝都幾好喎, 唔洗焗你比左書簿費先...

今年龍B 真係好多呀, 唉…. D 學校可唔可開D班呀…  

如果我係Ftm 我都唔介意比小朋友遲一年先入學, 學你話齋可以自己教or番下pg 咁, 唉.... 可惜我要番工, 小朋友係99照顧, 99仲要係講半喊淡廣東話 + 上海話, 99 當然係唔識教, 只但求佢小心照顧我小朋友, 唔好撞親跌親就算囉...

不過大b細b 真係好大分別, 佢地差幾個月d表現已經好唔同, 有時都擔心亞女番n 會跟唔到大B 進度, 其實都無得擔心, 因為跟本都未有學校收..

同埋PG 我都想盡量同亞女一齊上堂.. SO 只能夠SAT OR SUN 囉...
‹ 上一主題|下一主題