用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 非常不滿 ST ROSE
樓主: unfair123
go

非常不滿 ST ROSE [複製鏈接]

回復 1# unfair123 的帖子

又係佢?喺bk 見有家長話收到校長電話叫佢攞埋註冊證去學校,個家長以胃學校収,點知去到係2nd interview,仲啤說話佢聽,個家長都喺度罵個挍長,其實我覺得d 咁呢人真係要比人complain 下至得!!

回復 1# suet07 的帖子

佢咁巴閉話派位令佢收唔到好學生,不如叫佢轉直資吖,不過佢咁嘅德行怕且都係趕客架喇,將佢送去再陪訓先啦。

原帖由 buddy1977 於 11-6-22 10:57 發表
而家小學校長係LS前副校長, 到SRL 做校長架.

吓?咁LS 裏面d人係咪都係呢d 人?

原帖由 boofamily 於 11-6-22 13:47 發表
真估不到這位家長完全寫出我的心聲, 唉! 覺得自己太天真, 對小學這3年抱著一絲奢望, 各式各樣的籌款也唔敢唔捐, 忍受女兒過著這3年沙塵滾滾及沒有太多活動空間的學校生活, 目的都是希望校長有朝一日突然會回心轉意,  ...

籌款係咪要用去起新小學校舍?

回覆 8# hunter3988 的文章

其實真替你們有份捐款的家長不值,話晒你們對小學新校舍亦出過心力,現在學校卻對你們基本的重視和尊重都沒有。

回復 7# unfair123 的帖子

咁多好幼稚圓都收,何解你選sr,重喺選區放棄41 net? 理由一定好強烈?查實佢喺我屋企㤔近,不過我個係仔所以冇乜留意。

回覆 2# unfair123 的文章

既然你都想個小朋友讀得開心,咁勢利嘅地方就真係唔適合佢,既然你小朋友實力高於學校,支持你讓她在一個欣賞她能力的地方發揮所長,勢要活得比佢好!

回復 2# raul7892003 的帖子

yes, i leaves SR is a good schooL (at least base on my previous view) but Principal is a leader of the school.  She will lead a school forward to a new trend.
‹ 上一主題|下一主題