用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 想問現在用家意
go

想問現在用家意 [複製鏈接]

引用:成校得5個net.+話每日有40分鐘net.+不要信

原帖由 everytouch 於 15-09-02 發表
成校得5個net. 話每日有40分鐘net. 不要信,勁多巧立名目的收費,輻校無禮貌,好老師不多.

...
你是用家嗎?你有見過學校的時間表嗎?每日40分鐘net teacher 係事實。5 個net teacher 教十幾班,點會唔夠分?
費用方面,唔係上堂必需用的係可以唔俾的。

引用:煲姆車安排勁失當,可看其他人的帖,9:15+

原帖由 everytouch 於 15-09-02 發表
煲姆車安排勁失當,可看其他人的帖,9:15 上課之後排去厠所,1200 上到車,你預小朋11:55 就停,每日上課時 ...
我相信你根本唔了解九龍塘的幼稚園,大部分九龍塘的幼稚園都係早15分鐘上校車的。

留位費係$960,政府認可的,第一次交費成萬係包括8月學費、全年書費、冬夏季校服、半年雜費和茶點費!敢問有邊間學校新開學時不用交呢d費用?

金巴倫只收200個小朋友,有4000個報名,又點會in親都收?至少我家小朋友係到七月先call waiting 收。

我唔清楚你小孩子是否讀緊金巴倫?如果讀緊又甘憎間學校,不如趕快下學期轉校。如果不是讀緊,就更加唔好亂俾不實的評語。

引用:想問下唔住九龍塘有無機會in +

原帖由 babyjk2013 於 15-09-03 發表
想問下唔住九龍塘有無機會in
只要你apply 就有得interview , 全校有90%小朋友係搭校車,即不是住學校附近,所以放心!

引用:Quote:原帖由+maniris+於+15-09-08+發表好

原帖由 babyjk2013 於 15-09-09 發表
你地咁講     我仲報唔報
Sorry, 學校已經截止報名。

引用:聽完用家所講更加覺得無報係正確!!本身十五

原帖由 Vickyblah 於 15-09-09 發表
聽完用家所講更加覺得無報係正確!!本身十五十六報唔報. 上星期有突發事發現19號簡介會去唔到.就打電話去學 ...
我唔明點解要將SN 同sc 和kv 比較,SN 係細校,人地SC 和 KV係一線大校。最好笑係你講明SC 和KV 大牌和串都冇問題,SN 就唔可以,這是什麼標準?呢個世界冇最好的學校,只有最適合的學校。如果你一心target 一線名幼,講真SN 呢間二線細校真係唔適合你。

引用:Quote:原帖由+emily1231+於+15-09-16+發表

原帖由 babyjk2013 於 15-09-16 發表
岩唔岩唔到你評論。

樓上都有sn用家話貴校唔屬一線。   唔應該將貴校同大校如sc 比較。
你是剛報左名的新生家長,對嗎?
其實如果你想了解學校多些,可以出席星期六的新生簡介會,聽完校長講再直接問校長老師問題。當日現場都有家長義工,你亦可以直接問他們。自己感受下最重要。

引用:Quote:原帖由+babyjk2013+於+15-09-16+發表

原帖由 MissMusic 於 15-09-16 發表
係, 我今個星期六會去簡介會, 不過未去, 我已知金巴倫係無net做班主任的了, 只係有較多的英文教學時間 ...
對,SN從來冇講過有net teacher 做班主任,每日net teacher 的英文時間係40分鐘。學費值唔值好個人感受。有任何不明白的地方請盡情响星期六向老師或家長義工發問。

引用:係有點可疑,k3+k2+如果唔跟+用net+做+班主

原帖由 everytouch 於 15-09-20 發表
係有點可疑,k3 k2 如果唔跟 用net 做 班主任 會唔會 英文老師上堂的時間又更小. 這一點可以令人更擔心。  ...
你有疑問點解唔打去學校問?
依家的net teacher 唔係"走鬼", 係轉堂,教完這班40分鐘就去另一班教!請唔好用 "走鬼" 字眼講到學校做犯法事甘!唔該!

‹ 上一主題|下一主題