用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園有咩好?
go

學之園有咩好?   [複製鏈接]

引用:我個女11年12月,我諗緊報k1做細定n做大,

原帖由 lu8 於 13-08-28 發表
我個女11年12月,我諗緊報k1做細定n做大,大家覺得邊個機會會大呢?
學之園就做大囡機會大

引用:每年四校俱有開放日,+果日好多學生會返學校

原帖由 四隻貓 於 13-09-04 發表
每年四校俱有開放日, 果日好多學生會返學校. 到時可跟學生傾下計, 就會睇到英文聽講程度.

學費值唔值真係 ...
家校合作嘅緊密程度係差唔多個個月都有一次機會番學校。八月開課,九月課程簡介,九月底校長茶聚,十一月家長日,十二月聖誕表演,一或二月下學期校長茶聚,三月陸運會,五月家長日。唔鍾意嘅會覺得煩,我自己就覺得

引用:幾間分校的校長都很願意和家長交流、可放心

原帖由 elizatyy 於 13-09-15 發表
幾間分校的校長都很願意和家長交流、可放心!
因為校監同係

回覆:null

其實就算玫記上晒報紙,都有家長選擇信學校留低,大家會唔會因為PM所講嘅嘢而唔報同收咗唔讀LH?  

如果係關係到應唔應該俾小朋友讀呢間學校,或者再信唔信任呢間學校,點解唔公開講而私訊? 怕被label?  但如果只係個別事件而一講出嚟學校就知道係邊個,咁會唔會係個別問題而唔係學校?

引用:還記得兩年前替小女找學校,對各學校還是一

原帖由 aquasee 於 13-09-24 發表
還記得兩年前替小女找學校,對各學校還是一知半解,有朋友有幸參加方間舉辦幼稚園的升學講座,據聞會上介紹 ...
以此推論,咁嗰位講者咪唔建議小朋友讀國際學校?  有趣的立論方式

‹ 上一主題|下一主題