用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 班主任的行為,應吳應該投訴
go

班主任的行為,應吳應該投訴 [複製鏈接]

Re: 班主任的行為,應吳應該投訴

派測驗卷時她先叫號數同學仔行慢D她就徐手拋落地下等D同學仔自已拾,

"好惡、鬧人"可以原諒,但將測驗卷拋落地下等D同學仔自已拾就不可寬恕,理得佢名唔名校,一定要投訴,試想吓,將来小朋友學佢一半都死。

不過,未投訴前,最好和其他家長check吓,看有冇其事,係唔覺意(如將測驗卷摆在桌邊,被風吹落地)定係故意,依家找工困難,未有實據前,不要輕言投訴。

我問過幾個家長都有其事,我怕投訴左校長吳理。

投訴啦!校長唔會唔理的。

wunma 寫道:
我會同班主任直接傾, 唔怕佢針對, 如果老師冇改善, 或有針對學生的情況, 再向校長投訴.

總覺得現在的老師, 只要家長明白事理, 好好的和他們溝通, 是不會(或不敢)針對小朋友的.

試過幾次同老師查詢子女的問題 (其實都有投訴成分, 扮唔知承機了解下, 但措詞要得體), 老師都變得特別注意他們, 都是正面的反應, 完全冇針對.

wunma 講得好,最好先和班主任直接傾。
‹ 上一主題|下一主題