用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有幾個offer的秘訣
樓主: greenshoot
go

有幾個offer的秘訣   [複製鏈接]

引用:同大家講下感受,我細路花名KV數王,KV都算

原帖由 小克 於 13-11-26 發表
同大家講下感受,我細路花名KV數王,KV都算名幼出身,數學去到P1/P2,英文鬼婆1對1教,中文自己教,通識自己 ...
校內有幾多數學獎俾你橫掃?我只數到K2一張數學金獎。K3又未年結。

引用:Quote:bbalau+發表於+13-11-26+14:13+校內

原帖由 AgapePa 於 13-11-26 發表
一級有幾多數學金獎?
以我所知,人數不設上限,但要計全年每星期數學mental 差不多次次一百分(剔除兩次最低分)才會奪金。100分必須要計數叻之外,仲要好小心。KV中英數學術獎唔設人數上限,但必須達到某個(高)水平才可攞到,並不是line curve.

引用:Quote:原帖由+AgapePa+於+13-11-26+發表一

原帖由 bbalau 於 13-11-26 發表
以我所知,人數不設上限,但要計全年每星期數學mental 差不多次次一百分(剔除兩次最低分)才會奪金。100分 ...
根本KV冇巧立咁多獎項俾學生「橫掃」。

引用:賽事開始之時,以呢個裝備出場,應該有相當

原帖由 小克 於 13-11-26 發表
賽事開始之時,以呢個裝備出場,應該有相當信心,面試班上左大約半年,都係名牌,加上兩公婆放工自己教,KV ...
我唔係想啄住你,但如果你個仔係你形容得咁叻,KV功課對他來說點會「都多又唔淺」!三兩下手勢KO哂啦。

引用:各家長有唔同方法,+自己覺得ok咪得羅

原帖由 mimics218 於 13-11-27 發表
各家長有唔同方法, 自己覺得ok咪得羅
Exactly。最緊要家長唔好後悔,尤其是人地可以入到自己心儀果間happy school. 點解我happy 咗3年都入唔到嘅,鬼咩,happy school 面試原來都係考學術行先。揀雞精班,都可以揀D輕鬆愉快,唔一定係死操難操嘅。

mimics218  同意  發表於 13-11-27 12:10

引用:最近學校旅行問咗好多家長,發現大B和英普

原帖由 NCSC9 於 13-11-27 發表
最近學校旅行問咗好多家長,發現大B和英普班同學係有明顯優勢!
暫時,我只遇到SFA跟讀一句普通話,其他冇考普通話。總括,大B是好D。

引用:有邊間係1:1考學術的?好似係KTS,+SPCC+,

原帖由 HappiMom 於 13-11-27 發表
有邊間係1:1考學術的?好似係KTS, SPCC ,仲有無呀?因為我唔會面試後問女女太多關於面試嘅嘢,所以唔太清 ...
SFA

引用:Quote:原帖由+HappiMom+於+13-11-27+發表有

原帖由 bbalau 於 13-11-27 發表
SFA
禮賢,st jo 都係1:1。

‹ 上一主題|下一主題